Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

USR a cerut președinților celor două camere ale Parlamentului convocarea a unu plen reunit cu un singur punct pe ordinea de zi: eliminarea pensiilor speciale

USR a înregistrat la Senat și Camera Deputaților cerea de convocare a unui plen reunit cu un singur punct pe ordinea de zi: eliminarea pensiilor speciale. Azi de dimineață, Radu Mihail – liderul grupului USR din Senat - și Cătălin Drulă – liderul grupului USR din Camera Deputaților – au depus o cerere către Robert Cazanciuc și, respectiv, Marcel Ciolacu – președinții celor două camere ale Parlamentului o cerere de convocare a unui Birou Permament Reunit cu un singur punct pe ordinea de zi, respectiv convocarea unui Plen Reunit în cadrul căruia să se discute și să se voteze propunerea legislativă pentru abrogarea articolelor 49 şi 50 din legea nr.96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor şi pentru abrogarea Legii nr.357/2015 pentru completarea Legii nr.96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor (Plx 282/2017)

Radu Mihail liderul grupului USR din Senat: ”Este din nou, momentul adevărului. Vedem cine vrea și cine nu vrea eliminarea pensiilor speciale pentru deputați și senatori. Ca și în cazul inițativei #fărăpenali, se despart apele - ori vrei să votezi inițiativa semnată de 1 milion de români, ori nu vrei. Și s-a văzut că vechea clasă politică se simte bine așa cum e acum, când oameni condamnați de sistemul juridic pot face legi și au acces la banul public. La fel este și în cazul pensiilor speciale pentru deputați și senatori. USR se luptă de trei ani pentru eliminare lor. Este vorba de o reparație morală pe care o datorăm tuturor românilor și să le demonstrăm, cu fapte, că nu există cetățeni mai speciali decât alții și că toți suntem egali în sistemul național de pensii, pe baza a cât a contribuit fiecare la el. Toți parlamentarii USR își vor da astăzi demisia și cum niciunul dintre noi nu are, până acum, un mandat complet nu va beneficia de pensie specială.”

Inițiativa legislativă semnată de toți cei 43 de senatori și deputați USR, a fost depusă la Camera Deputaților in 13 septembrie 2017, Comisia Juridică de Disciplină și Imunități avea ca termen de emitere a avizului pentru data de 21 septembrie 2017 iar Comisia permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, organizarea şi funcţionarea şedinţelor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului avea termen de depunere a raportului o zi mai tărziu, 22 septembrie 2017. Avizul Comisiei Juridice a Camerei Deputaților a fost dat abia pe 29 iunie 2020.
Toți deputații și senatorii USR și-au înaintat azi demisia din Parlament, urmând ca aceasta să intre în vigoare la data de 19 decembrie 2020, cu o zi înainte de încheierea mandatului.
 



Go to top