Senatorul USR Marius Bodea: ”Actuala coaliție guvernează strict în interesul ei. Restul românilor nu contează!”

Senatorul USR de Iași, Marius Bodea, acuza actuala coaliție de guvernământ că, interesată mai mult de ”rotativă” și de împărțirea posturilor din guvern, a uitat complet de interesele legitime ale întregii societăți românești.
Într-o declarație politică, Marius Bodea dă ca exemplu situația pensiilor speciale și a eforturilor făcute de Bode și Budăi de a le salva, în condițiile în care Statul Român plătește anual plătește miliarde de lei celor 10.000 de ”speciali” care primesc pensii mai mult decât au contribuit.  
Marius Bodea: ”Guvernul s-a umflat cu 200 de secretari de stat, fiecare cu un salariu de circa 2.000 de euro lună, cel mai mare număr din istoria modernă a României, s-au angajat peste 10.000 de persoane în administrație, în ciuda „înghețării” oficiale a angajărilor, s-au aruncat cu sinecuri în stânga și dreapta.”
 
În declarația sa politică, senatorul USR de Iași, Marius Bodea, arată că furia societății era în creștere încă de la începutul acestui an dar, în acest timp, coaliția de guvernare vorbea doar despre aberanta rotativă, o idee care nu face decât să blocheze administrarea țării la mijlocul mandatului.
Concluzia senatorului Marius Bodea este că PSD aplică aceeași rețetă lașă, cu președintele Ciolacu fugind iar de guvernare, blocând și mai mult situația politică a țării. ”Și ei se lăudau cu stabilitate! Stabilitate pe o barcă găurită care ia tot mai multă apă!”
 
Iată, în continuare, textul integral al declarației politice:
 
”Rotativa fugii de responsabilitate
 
„Dacă în acest moment noi luăm ad-litteram ce ne-am asumat în PNRR, depopulăm Ministerul Apărării, Ministerul de Interne, Justiția, toate Serviciile din România. Dacă ne dorim acest lucru, eu nu îmi doresc acest lucru”, era îngrijorat în martie Marcel Ciolacu, viitorul premier, când s-a pus problema reformei sistemului pensiilor speciale.
 
1,5 miliarde de lei pe an sunt pensiile plătite de statul român celor circa 10.000 de români care primesc un venit peste suma cu care au contribuit la sistemul de pensii de-a lungul carierei.
 
„Aș vrea o abordare responsabilă față de copiii noștri, față de actul de învățământ. (...) Abordările în care fiecare apucă ceva după interesele lui după 30 de ani de democrație cred că e cazul să fi luat sfârșit”, a declamat același Marcel Ciolacu în mai, când a venit vorba despre greva profesorilor.
 
Așadar, în cazul unor privilegiați nu se poate tăia, că se depopulează sistemul, dar pentru profesorii copiilor noștri brusc nu mai sunt bani și pentru coaliția PSD-PNL nu mai este nici o problemă că pleacă toți oamenii competenți din sistem din cauza salariilor mici.
 
Bine, această poziționare nu este chiar surprinzătoare! În ultimele luni, actuala coaliție de guvernare a arătat aproape exclusiv interes doar pentru propriile interese. Noi ceilalți nu contăm în ecuația lor, suntem aici doar pentru a ne spolia cu taxe suplimentare, de a ne sărăci cu o inflație pe care nu știu să o țină sub control.
 
Pe ei i-au preocupat, lunile acestea, doar clasicul ciolan, acela care, „după 30 de ani de democrație”, vorba lui Marcel Ciolacu, nu vrea să dispară.
 
Guvernul s-a umflat cu 200 de secretari de stat, fiecare cu un salariu de circa 2.000 de euro lună, cel mai mare număr din istoria modernă a României, s-au angajat peste 10.000 de persoane în administrație, în ciuda „înghețării” oficiale a angajărilor, s-au aruncat cu sinecuri în stânga și dreapta.
 
Furia societății era în creștere încă de la începutul acestui an. În acest timp, coaliția de guvernare vorbea doar despre aberanta rotativă, o idee care nu face decât să blocheze administrarea țării la mijlocul mandatului.
 
Vă dați seama că în acest moment nimeni nu mai muncește în ministere! Ce ministru care știe că își va pierde funcția în curând mai este interesat să își facă treaba? Ce funcționari mai ascultă pe demnitarii din fruntea ministerului când știu că aceștia nu mai au nici o autoritate?
 
Luni pierdute, într-un moment în care focul mocnea în societate, din cauza condițiilor economice tot mai grele pentru un cetățean obișnuit, care nu a prins o sinecură de la PSD și PNL.
 
Luni pierdute și focul, iată, a ieșit la suprafață! Și suntem abia la început. PSD este la guvernare în timpul unei crize sociale după mulți ani în care s-a retras strategic cu un an înainte de alegeri. Ce face acum?
 
Păi aplică aceeași rețetă lașă. Ciolacu fuge iar de guvernare, blocând și mai mult situația politică a țării. Și ei se lăudau cu stabilitate!
 
Stabilitate pe o barcă găurită care ia tot mai multă apă!”
 


Go to top