Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, invitat în Parlament, la propunerea USR

La propunerea senatorului USR Sebastian Cernic, Secretar al Comisiei pentru Agricultură din Senat, Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, va fi invitat să participe la ședința Comisiei, în luna mai. Propunerea a trecut cu majoritate de voturi.

Invitiația survine în contextul în care România înregistrează o inflație record, de peste 10%, cu cel mai mare impact asupra prețurilor la produsele alimentare, ca urmare a efectelor războiului din Ucraina.

Sebastian Cernic: ”Mă aștept ca ministrul Chesnoiu să prezinte în Senat măsurile pe care le-a dispus, pe baza avertismentelor BNR, că inflația va trece de 11% începând cu luna aprilie, prioritățile de acțiune în domeniul agriculturii românești în condițiile războiului din Ucraina - cel mai mare exportator de cereale din Europa - precum și dacă există și care este strategia de comunicare publică a ministerului menită să evite panica inutilă în rândul românilor, extrem de sensibili la valul de intoxicări de presă.”

USR își exprimă speranța ca cererea membrilor Comisiei de Agricultură din Senat să nu fie ignorată de dl. ministru Adrian Chesnoiu.



Go to top