Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatorul USR Cristi Bordei: ” Ziua Națională a Sărăciei - 56% din românii chestionați se uită mereu după prețurile mici și cumpără doar ce-i la reducere sau foarte ieftin”

Senatorul USR de Cluj, Cristian Bordei, atrage atenția, în pragul Sărbătorii Naționale, că după doi ani de guvernare PSD-PNL-UDMR este prea puțin de sărbătorit după ce inflația a atins cote-record iar puterea de cumpărare a românilor a scăzut dramatic.

Într-o declarație politică, senatorul Cristian Bordei argumentează că incompetența și nepăsarea actualului Guvern au schimbat comportamentul românilor, care au ajuns să cumpere numai ce-i la reducere și nu mai sunt capabili să-și asigure trei mese pe zi!

Cristi Bordei: ”Cifrele arată cam așa: 56% din românii chestionați se uită mereu după prețurile mici și cumpără doar ce-i la reducere sau foarte ieftin.  Vorbim de un procent mai mare de jumătate! 68% din românii chestionați au declarat că nu circulă cu mașina, nici măcar cu mijloacele de transport în comun, din motive de ordin financiar. Ce este cel mai dureros este că din această mare de oameni, 16% au răspuns la întrebarea „Mănânci trei mese pe zi în mod regulat?” cu un „nu” ferm, iar 22% au răspuns „câteodată”. ”

În declarația sa politică, senatorul USR de Cluj, Cristian Bordei deplânge faptul că românii nici măcar nu-și permit să se încălzească în propriile locuințe, 38% dintre participanții români la studiu declarând că au ales să nu-și pornească căldura acasă în perioada ianuarie-iunie 2023.

Cristian Bordei concluzionează că de 1 Decembrie politicienii ar trebui să se uite cu mai mare atenție la nevoile copiilor cu tricolor în piept și îmbrăcați în port popular, și să reflecteze la ce lasă în urmă.

În continuare, textul integral al declarației politice:
 
Ziua Națională a sărăciei
 
Se apropie cu pași repezi Ziua Națională a României, 1 Decembrie, ziua în care românii poartă-n piept tricolorul cu mândrie și emoție. Deși s-au împământenit clasicele manifestări somptuoase, dar mai degrabă formale, prin care vechea clasă politică își etala falsa admirație față de țară și popor, acesta din urmă simte și altfel Sărbătoarea de 1 Decembrie din acest an.
 
Oamenii o simt și la buzunar, simt că o duc din ce în ce mai greu, iar de vină este incompetența și nepăsarea strigătoare a actualului Guvern. Un studiu recent realizat de IPSOS a analizat cum s-a schimbat comportamentul europenilor după ce prețurile au tot crescut și evident, la acest chestionar au răspuns și românii. Să ajungi tu ca român să cumperi numai ce-i la reducere, să nu-ți permiți să folosești nici măcar transportul în comun, ba mai mult, să nu mai poți din punct de vedere financiar să-ți asiguri trei mese pe zi. Este strigător la cer!
 
Cifrele arată cam așa: 56% din românii chestionați se uită mereu după prețurile mici și cumpără doar ce-i la reducere sau foarte ieftin. Vorbim de un procent mai mare de jumătate! 68% din românii chestionați au declarat că nu circulă cu mașina, nici măcar cu mijloacele de transport în comun, din motive de ordin financiar. Ce este cel mai dureros este că din această mare de oameni, 16% au răspuns la întrebarea „Mănânci trei mese pe zi în mod regulat?” cu un „Nu.” ferm, iar 22% au răspuns „Câteodată.”. Atât de bine o duc românii în țara lor, că nici măcar nu-și permit să se încălzească în propriile locuințe. 38% dintre participanții români la studiu au declarat că au ales să nu-și pornească căldura acasă în perioada ianuarie-iunie 2023.
 
Cifrele sunt cât de poate de actuale și evidențiază realitatea de-a dreptul dramatică din România. Guvernanți PSD și PNL, sunteți mulțumiți? Nu vă e rușine că aceste cifre sunt despre țara guvernată de voi de atâția zeci de ani?
 
Așa sunt răsplătiți românii pentru încrederea și respectul pe care le pretindeți. Cu un cazan de fasole cu ciolan de Ziua Națională, iar în rest foame ca pe vremea războiului. Dacă vedeți la manifestațiile de 1 Decembrie o mulțime de copii cu tricolor în piet și îmbrăcați în port popular, opriți-vă câteva momente și cugetați la ce lăsați în urma voastră.”
 
 



Go to top