Senatorul USR Marius Bodea: ”România este o țară minunată. Numai pentru unii!„

Senatorul USR de Iași, Marius Bodea, acuză PSD și pe liderii acestuia că de 30 de ani încearcă să transforme România în feuda proprie, oferind privilegii pentru protejații partidului dar tratând cu indiferență problemele reale ale țării.
 
Într-o declarație politică, Marius Bodea arată cum PSD îndatorează țara pentru câteva generații, pentru ca apoi, când toate aceste excese fac ca economia să bubuie, nu să duduie, abandonează Guvernul și-i lasă pe alții să se descurce cu pagubele. Dar, anul acesta pare să nu-i iasă.
 
Marius Bodea: ”Anul acesta este primul, după multă vreme, când PSD nu mai poate fugi de problemele guvernării: are Ministerul Finanțelor și Ministerul Muncii, doi dintre actorii-cheie în actuala grevă a profesorilor, în actuala criză economică și socială. ”
 
În declarația sa politică, Marius Bodea îl acuză pe liderul PSD, Marcel Ciolacu, că încearcă să scape de răspunderea care-i revine pentru dezastrul financiar în care a târât România, dispărând, pur și simplu, de pe scena politică și din viața publică. În schimb, ezitarea sau incapacitatea Guvernului de a rezolva problema are efecte dezastruoase asupra României, pe termen lung.
 
Da, spune senatorul USR de Iași, Marius Bodea, trăim într-o lume minunată, dar numai pentru unii. Pentru majoritatea, este o lume nedreaptă!
 
Iată, în continuare, textul integral al declarației politice:
 
 
”O lume minunată. Numai pentru unii!
 
De două decenii, PSD guvernează după aceeași rețetă: angajează toți membrii, prietenii, rudele în administrația publică, indiferent dacă se pricep sau nu, dacă este nevoie sau nu de ei, aruncă cu pomeni către cei mai nevoiași (dar fără să rezolve sistemic sărăcia), sau cu privilegii către cei mai bogați, îndatorează țara pentru câteva generații, apoi, când toate aceste excese fac ca economia să bubuie, nu să duduie, abandonează Guvernul și-i lasă pe alții să se descurce cu pagubele.
 
Pesediștii se retrag în opoziție exact înainte de anul electoral, de unde încep să țipe că ceilalți îi sărăcesc pe români, ceilalți nu vor să le mărească salariile și să le ofere prosperitate.
 
Evident, cei care preiau guvernarea după PSD sunt nevoiți să facă tăieri și, eventual, reforme pentru a echilibra bugetul și salva economia. Întotdeauna, oriunde pe planetă, tăierile sunt nepopulare și îți sabotează scorul electoral.
 
Scăderea în popularitate permite PSD ca, numai după un an în culise, mâncând popcorn, să recâștige alegerile ca și cum nu a văzut nimic, nu a auzit nimic, nu a zis nimic. Și „rotativa”, că tot au inventat ei acest cuvânt în politică, merge mai departe: iar risipă, iar privilegii, iar pomeni. Iar fugă!
 
Anul acesta este primul, după multă vreme, când PSD nu mai poate fugi de problemele guvernării: are Ministerul Finanțelor și Ministerul Muncii, doi dintre actorii-cheie în actuala grevă a profesorilor, în actuala criză economică și socială.
 
Totuși, tot încearcă vechea rețetă, numai că acum pe persoană fizică: de efectele unei guvernări proaste nu mai fuge tot PSD-ul, ci doar liderul său, Marcel Ciolacu. Pe care greva cadrelor didactice, cu solicitări perfect legitime, l-a speriat.
 
Și omul a cam dispărut din peisaj. Îl mai vedeți zilnic la televizor, ca înainte de protestul profesorilor, promițând câte în lună și în stele? Mai răruț, doar când chiar nu poate să îi evite pe jurnaliști.
 
Între timp, s-a făcut deja o săptămână de grevă, iar profesorii nu au primit decât amăgeli și firimituri. Iar nervozitatea lor este de înțeles.
 
În schimb, ezitarea sau incapacitatea Guvernului de a rezolva problema are efecte dezastruoase asupra României, pe termen lung.
 
Generația care termină școala generală și liceul acum este printre cele mai ghinioniste: le-a fost dată peste cap de pandemia de COVID-19, iar când credea că a scăpat, a venit peste ei epidemia de incompetență. Poate că asta ar trebui să scrie la examenul național și la bacalaureat, despre cum le-a fost dată educația peste cap de unii care vor doar pentru ei privilegii.
 
O lume minunată, dar numai pentru unii. Pentru majoritatea, este o lume nedreaptă!”
 


Go to top