Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatorul USR Cristi Berea: „Lipsa vaccinurilor pentru varicelă, o inconștiență criminală a coaliției de guvernământ”

Senatorul USR de Iași, Cristi Berea, acuză actuala coaliție de guvernământ și Ministerul Sănătății de inconștiență, în condițiile în care în care nu există suficiente vaccinuri anti-varicelă.

Într-o declarație politică, senatorul Cristi Berea artă că ne aflăm în primăvara anului 2023 iar majoritatea țărilor vestice au rezolvat în mare parte această problemă, dar din păcate coaliția PSD-PNL a considerat că această chestiune nu este una care trebuie luată în serios.
 
Cristi Berea: ”Această decizie iresponsabilă din partea guvernării PSD-PNL a lăsat nenumărați copii și adulți vulnerabili la această boală infecțioasă și a pus presiuni enorme pe sistemul sanitar din România, care încă își revine din cauza pandemiei COVID-19. Este inacceptabil ca acest vaccin să nu fie disponibil în farmacii după aproape un an, ținând cont că guvernul are obligația de a lua măsuri pentru a proteja sănătatea publică și de a asigura accesul la vaccinurile necesare pentru toți cetățenii.”
 
În încheierea declarației politice, senatorul USR de Iași, Cristi Berea, acuză că PSD-ul și PNL-ul au eșuat pe rând de nenumărate ori în protejarea sănătății publice.
 
Iată, în continuare, textul integral al declarației politice:
 
„Lipsa vaccinurilor pentru varicelă

            În luna Iulie a anului trecut, compania farmaceutică MSD care se ocupă de producerea vaccinului Varilrix, pentru imunizarea împotriva varicelei, a avut o scădere îngrijorantă a producției și a distribuirii vaccinului, nu doar în România ci și în restul lumii, realizând astfel o criză globală. Iată, acum ne aflăm în primăvara anului 2023 iar majoritatea țărilor vestice au rezolvat în mare parte această problemă, dar din păcate coaliția PSD-PNL a considerat că această chestiune nu este una care trebuie luată în serios, motiv pentru care după ce a trecut aproape un an, la noi în țară încă există acest deficit de vaccinuri împotriva varicelei.

            Această decizie iresponsabilă din partea guvernării PSD-PNL, a lăsat nenumărați copii și adulți vulnerabili la această boală infecțioasă și a pus presiuni enorme pe sistemul sanitar din România, care încă își revine din cauza pandemiei COVID-19. Este inacceptabil ca acest vaccin, care produce zeci de mii de infectări anual, să nu fie disponibil în farmacii după aproape un an ținând cont că guvernul are obligația de a lua măsuri pentru a proteja sănătatea publică și de a asigura accesul la vaccinurile necesare pentru toți cetățenii.

            Timpul trece și nevoia pentru acest vaccin crește, de aceea această problemă trebuie soluționată cât mai rapid. O metodă pentru a rezolva criza lipsei vaccinurilor împotriva varicelei este introducerea acestora în schema de vaccinare gratuită, lucru care ar fi trebuit să se întâmple cu ani în urmă.

            PSD-ul și PNL-ul au eșuat pe rând de nenumărate ori în protejarea sănătății publice, iar această coaliția pe care au format-o ne-a dovedit că pot să ne dezamăgească și împreună și separat.”
 
 
 



Go to top