Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatorul USR Sebastian Cernic: ” Sprijinul nostru continuă. USR dorește aderarea Ucrainei și a Republicii Moldova la UE în procedură de urgență

Senatorul USR de Bacău, Sebastian Cernic anunță că sprijină aderarea de urgență a Ucrainei și Republicii Moldova la Uniunea Europeană, că locul acestor țări este alături de România, în Lumea Liberă.
Într-o declarație politică, senatorul Sebastian Cernic salută mobilizarea exemplară a românilor pentru ajutarea refugiaților ucraineni, inclusiv în circumscripția sa electorală, Bacău.
 
Sebastian Cernic: ”Vecinii noștri din Ucraina trec prin momente pe care nu le mai credeam posibile în zilele noastre. Războiul i-a adus pe mulți dintre ucraineni în țara noastră . Am participat weekend-ul trecut, alături de toți băcăuanii care s-au putut implica și de colegii mei din USR, la pregătirile pentru a primi și în Bacău o parte dintre oamenii fugiți din calea războiului. Sunt foarte bucuros să văd că există solidaritate și că putem să avem grijă unii de alții. Umanitatea nu are frontiere.”
 
De asemenea, senatorul Sebastian Cernic salută activarea grupului UNIȚI PENTRU UCRAINA - Єдині за Україну - United for Ukraine, inițiat de Vlad Gheorghe, europarlamentar USR, și care a reunit până acum mai mult de 225.000 de oameni, care și-au pus la dispoziție până și propriile case pentru copiii rămași pe drumuri.
 
Concluzia declarației politice a senatorului USR de Bacău, Sebastian Cernic, este clară:  USR dorește aderarea Ucrainei și a Republicii Moldova la UE în procedură de urgență, un răspuns adecvat către Vladimir Putin. ”Ucraina și Moldova au locul lor, alături de noi, în Lumea Liberă”, conchide Sebastian Cernic.
Iată, în continuare, textul integral al declarației politice:
 
 
”Alături de Ucraina: românii au impresionat o lume întreagă prin solidaritatea față de vecinii și prietenii ucraineni
 
Lumea, așa cum o știam, se schimbă complet. Pandemia ne-a scos din ritm, iar amenințarea războiului ne-a pus pe pauză orice plan de viitor.
 
Vecinii noștri din Ucraina trec prin momente pe care nu le mai credeam posibile în zilele noastre. Războiul i-a adus pe mulți dintre ucraineni în țara noastră și am (re)devenit prieteni.
O lume întreagă a văzut cât de săritori, disponibili și primitori au fost cetățenii români încă din prima zi în care au început să sosească la frontiere cei pe care războiul i-a alungat de la casele lor. Vorbim în primul rând de copii și mame, pe care războiul i-a despărțit de bărbații din familia lor, rămași să lupte alături de armată și de președintele lor. Zelenski a devenit un model de curaj, loialitate și bărbăție pentru generația noastră. Este un lider adevărat.
 
"Mulțumesc România, că ne-ai primit!", spun zeci de mii de cetățeni ucraineni.
"Mulțumesc România!", ne-a transmis președintele Zelenski.
"Mulțumesc România!", ne-a spus și Comisarul european pentru afaceri interne.
 
Sunt mesaje de mulțumire transmise cu speranță, și asta ne bucură și le primim cu modestie. Ne dau încredere și putere.
 
Am participat weekend-ul trecut, alături de toți băcăuanii care s-au putut implica și de colegii mei din USR, la pregătirile pentru a primi și în Bacău o parte dintre oamenii fugiți din calea războiului. Sunt foarte bucuros să văd că există solidaritate și că putem să avem grijă unii de alții. Umanitatea nu are frontiere.
 
Grupul UNIȚI PENTRU UCRAINA - Єдині за Україну - United for Ukraine, inițiat de colegul nostru Vlad Gheorghe, europarlamentar USR, a reunit până acum mai mult de 225.000 de oameni cu suflet bun, care și-au pus la dispoziție până și propriile case pentru copiii rămași pe drumuri.
 
Sprijinul nostru continuă. USR dorește aderarea Ucrainei și a Republicii Moldova la UE în procedură de urgență. Consider că este un răspuns adecvat către Vladimir Putin. Ucraina și Moldova au locul lor, alături de noi, în Lumea Liberă.
 



Go to top