Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Întrevederea președintei Senatului, senatoarea USR PLUS Anca Dragu, și a liderului Grupului parlamentar al USR din Senatul României, senatorul Radu-Mihai Mihail, cu vicepreședintele executiv al Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis

Președinta Senatului, senatoarea USR PLUS Anca Dragu, și senatorul USR PLUS de Diaspora Radu Mihail au avut o întrevedere cu Valdis Dombrovskis, vicepreședintele executiv al Comisiei Europene. Întâlnirea a fost parte din programul vizitei oficiale a delegației Parlamentului României la Bruxelles.
 
În cadrul discuției au fost abordate subiecte precum aderarea României la Spațiul Schengen, Planul Național de Redresare și Reziliență, legislația privind domeniul achizițiilor publice și drepturile muncitorilor mobili.
 
Anca Dragu: „România trebuie să adere la Spațiul Schengen cât mai curând. De asemenea, este necesară simplificarea legislației în domeniul achizițiilor publice pentru a facilita realizarea proiectelor asumate prin PNRR.”
 
De asemenea, în timpul discuțiilor s-a reiterat că libertatea de mișcare este o valoare fundamentală aflată la baza proiectului european, un element ce se reflectă prin creșterea gradului de mobilitate a forței de muncă între statele membre ale Uniunii Europene, dinspre România mai ales.
 
Radu Mihail: „Problematica muncitorilor transfrontalieri - și în mod special a lucrătorilor sezonieri - este un subiect esențial pentru România”.
 
Astfel, senatorul a subliniat importanța luării în considerare a acestei problematici în planurile de dezvoltare la nivel european. În acest context, vicepreședintele Valdis Dombrovskis a ținut să asigure că subiectul este unul prioritar pentru Pilonul european al drepturilor sociale, iar aspectele legate de protecția socială sunt complementare cu cele ce privesc securitatea la locul de muncă.
           
Săptămâna viitoare, Comisia Europeană va veni cu o nouă propunere ce vizează drepturile muncitorilor transfrontalieri, un subiect prioritar pentru Diaspora ce urmează a fi urmărit îndeaproape.
 



Go to top