Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Relaţii internaţionale - Activităţi multilaterale

Cea de-a 6-a ediţie a Zilelor parlamentare ale OCDE (Paris, 7-9 februarie 2018)

Dl senator Cătălin Zamfir, preşedintele Comisiei economice, industrii şi servicii a Senatului, a participat la cea de-a 6-a ediţie a Zilelor parlamentare ale OCDE (Paris, 7-9 februarie), organizată în colaborare cu Adunarea Parlamentară a NATO.
 
Programul evenimentului a inclus: Reuniunea Rețelei Parlamentare Globale a OECD, în cadrul căreia au avut loc un dialog cu secretarul general al OCDE, pe tema Multilateralism şi reducerea decalajelor, precum și dezbateri pe subiecte precum rolul politicii educaţionale în consolidarea încrederii publice; acțiunea G20 pentru o economie globală mai incluzivă; investiția în climă, investiția în creştere economică - perspective energetice globale; rolul comerţului în creşterea incluzivă; fiscalitatea în fața noilor provocări ale economiei digitale; o sesiune de informare privind Biblioteca digitală a OCDE.
 
În cadrul intervenției în plen și al întrevederilor bilaterale inițiate în marja reuniunii, dl senator Zamfir a adus argumente în favoarea candidaturii României la OCDE.

 


Go to top