Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatorul USR Raoul Trifan: ”Partidul Niciodată Liberal ne-a arătat tuturor cum să distrugi de bună voie stabilitatea politică a unei țări”

Senatorul USR de Timiș, Raoul Trifan,  arată că este greu de găsit vreo urmă de logică în deciziile politice pe care Partidul Național Liberal le-a luat în ultimul an.
Într-o declarație politică, senatorul Raoul Trifan consideră că deciziile PNL sunt de-a dreptul absurde: PNL readus PSD la putere după ce promisese că va scăpa România de PSD;  l-a ales președinte pe Florin Cîțu, a ținut cu dinții de el, apoi l-a debarcat din funcția de prim-ministru ca apoi să-l ”demisioneze” și din funcția de președinte de partid.
 
Raoul Trifan: ”Guvernarea de dreapta PNL-USR, care ar fi putut cu adevărat reforma sistemul politic, justiția, economia și ar fi putut lupta împotriva corupției și incompetenței a fost făcută imposibilă, în doar câteva zile, de deciziile ilogice ale domnului Cîțu. Pe atunci, PNL făcea bloc în jurul său și susținea că nu există un prim-ministru mai capabil. Asta până când au intervenit condițiile impuse de noii parteneri de guvernare și propunerea domnului Iohannis pentru un nou premier: un general care, în trecut, spunea clar și răspicat că nu are de gând să lase haina militară pentru costumul politic.”

În declarația sa politică, senatorul USR de Timiș, Raoul Trifan, arată că singurul fir logic care a determinat PNL-ul să ia aceste măsuri cel puțin ciudate, duce la președintele Klaus Werner Iohannis.

”PNL a devenit o simplă unealtă în mâna președintelui, deși nu este clar ce încearcă acesta să obțină, în afară de sabotarea propriului partid” este concluzia declarației politice a senatorului Raoul Trifan.

Iată, în continuare, textul integral al declarației politice:

”Partidul Niciodată Liberal - sau cum să distrugi de bună voie stabilitatea politică a unei țări
  
De câteva luni bune, nimeni nu mai înțelege nimic din comportamentul partidului așa-zis liberal al țării. A devenit partidul care se contrazice singur. A readus PSD la putere după ce promisese că va scăpa România de PSD. L-a ales președinte pe Florin Cîțu, a ținut cu dinții de el, apoi l-a debarcat din funcția de prim-ministru, el dându-și acum demisia, „de bună voie și nesilit de nimeni” și din funcția de președinte de partid.
 
Nu demult, așa-zisa echipă câștigătoare era în vogă, domnul Cîțu era Superman, iar PNL poza în partid reformator. Fosta coaliție de guvernare a avut în componență miniștri USR neclintiți împotriva corupției, miniștri care și-au făcut treaba cu conștiinciozitate, au depolitizat consiliile de administrație ale companiilor de stat și nu s-au lăsat intimidați de mafia din sistem.
 
Însă guvernarea de dreapta PNL-USR, care ar fi putut cu adevărat reforma sistemul politic, justiția, economia și ar fi putut lupta împotriva corupției și incompetenței a fost făcută imposibilă, în doar câteva zile, de deciziile ilogice ale domnului Cîțu. 
 
Pe atunci, PNL făcea bloc în jurul său și susținea că nu există un prim-ministru mai capabil. Asta până când au intervenit condițiile impuse de noii parteneri de guvernare și propunerea domnului Iohannis pentru un nou premier: un general care, în trecut, spunea clar și răspicat că nu are de gând să lase haina militară pentru costumul politic.
 
Toate aceste mișcări bizare au un numitor comun: Klaus Iohannis. El a ținut neapărat să-l impună ca lider pe Florin Cîțu, deși era clar că acesta nu are cu adevărat susținerea partidului. Tot el l-a propus, sau mai bine zis impus, premier și pe domnul Ciucă, neconflictual și ascultător, pentru a asigura o guvernare liniștită, care să nu deranjeze partidele corupte din activitatea lor obișnuită.
 
Să nu uităm că acum 5 ani, când domnul Ciucă ar fi trebuit deja să fie membru PNL pentru ca statutul partidului din care face parte să fie respectat și el să poată fi acum ales președinte, acesta era șef al Marelui Stat Major al Armatei.
 
PNL pare că a devenit o simplă unealtă în mâna președintelui, deși nu este clar ce încearcă să obțină, în afară de sabotarea propriului partid. A făcut domnul Iohannis alianța cu PSD pentru a sta liniștit din perspectiva unei posibile suspendări de care se simțea amenințat? Să fie acesta motivul pentru care a propus și reușit să impună în fruntea guvernului un prim-general plagiator?
 
Partea bună este că electoratul nu va uita toate aceste manevre și că, în curând, românii vor putea avea în sfârșit un guvern condus de USR, un partid care se preocupă în primul rând de buna guvernare și nu se complace în lupte de partid interminabile. Obiectivul nostru este o guvernare majoritară USR, singurul partid cu adevărat liberal din România.



Go to top