Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatorul USR Cristian Bordei: ” Dacă Ucraina cade, se va revărsa din nou peste noi negura barbariei iar prostia nu va putea fi o scuză!”

Senatorul USR de Cluj, Cristian Bordei, atrage atenția că traversăm o perioadă extrem de tulbure, în care propaganda rusească, naivii și cozile de topor pun în pericol democrația românească.

Într-o declarație politică, senatorul Cristian Bordei, care este și membru în comisia pentru politică externă din Senat, argumentează că una din marile capcane pe care ni le întinde propaganda rusî este să instige viclean la revizionismul față de Ucraina, momindu-i pe naționaliștii naivi și necunoscători ai istoriei în capcana unor iluzorii câștiguri teritoriale în contrapartidă cu abandonarea Ucraine.

Cristian Bordei: Cozile de topor sau naționaliști radicali inconștienți au preluat această manipulare perfidă a Moscovei și instigă tot mai puternic la oprirea sprijinului pentru Ucraina și la reincorporarea în România a Bucovinei de Nord și a Bugeacului. Cum s-ar putea face asta? Aici instigatorii tac mâlc. Ce-ar trebui să facem să atacăm și noi Ucraina? Sau, vezi Doamne, după înfrângerea Ucrainei țarul de la Kremlin ne va da aceste teritorii premiu?”
 
În declarația sa politică, senatorul USR de Cluj, Cristian Bordei, concluzionează că trebuie să fii de o naivitate monumentală ca să te încrezi în urmașii călăilor sovietici care investesc peste 1 miliard de dolari anual pentru propagarea minciunii și a manipulării și care nu au recunoscut niciodată crimele îngrozitoare ale Rusiei sovietice.
 
În continuare, textul integral al declarației politice:
  
”COZILE DE TOPOR, NAIVII ȘI MANIPULĂRILE RUSEȘTI!
 
 
La doi ani de la invazia ilegală și neprovocată a Rusiei, Ucraina încă rezistă eroic iar Putin încearcă disperat să elimine sprijinul internațional pentru aceasta, singura cale prin care poate câștiga.
 
Una din marile capcane pe care ni le întinde este să instige viclean la revizionismul față de Ucraina, momindu-i pe naționaliștii naivi și necunoscători ai istoriei în capcana unor iluzorii câștiguri teritoriale în contrapartidă cu abandonarea Ucraine.
 
Astfel, în țara noastră, cozile de topor sau naționaliști radicali inconștienți au preluat această manipulare perfidă a Moscovei și instigă tot mai puternic la oprirea sprijinului pentru Ucraina și la reincorporarea în România a Bucovinei de Nord și a Bugeacului. Cum s-ar putea face asta? Aici instigatorii tac mâlc. Ce-ar trebui să facem să atacăm și noi Ucraina? Sau, vezi Doamne, după înfrângerea Ucrainei țarul de la Kremlin ne va da aceste teritorii premiu?
 
Sfântă ignoranță, dar când a dat vreodată ceva înapoi Rusia? Cine ne-a invadat de 12 ori? Cine a încercat de mai multe ori să anexeze complet țările române? Cine ne-a luat teritorii, inclusiv în 1878, după sprijinul crucial pe care l-am oferit în războiul cu Imperiul Otoman? Cine a inventat conflictul cu Transnistria când Republica Moldova a devenit independentă? Cine a încălcat toate tratatele pe care le-a semnat? Cine ne-a exterminat toată elita intelectuală după ocupația din 1944?
 
Trebuie să fii de o naivitate monumentală ca să te încrezi în urmașii călăilor sovietici care investesc peste 1 miliard de dolari anual pentru propagarea minciunii și a manipulării și care nu au recunoscut niciodată crimele îngrozitoare ale Rusiei sovietice.
 
Ucraina este acum un stăvilar. Dacă acesta cade se va revărsa din nou peste noi negura barbariei iar prostia nu va putea fi o scuză! ”
 



Go to top