Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatorul USR Andrei Postică: „Gașca de la Palatul Victoria afundă țara în criză”

Senatorul USR de Galați, Andrei Postică, acuză coaliția toxică de la Palatul Victorie pentru faptul că adoptă măsuri prin care înrăutățește situația românilor. În contextul în care economia este afectată de o multitudine de factori precum creșterea prețurilor la energie, creșterea prețurilor la produsele alimentare și de inflația generată de războiul din Ucraina, guvernul sărăciei adoptă măsuri care afundă și mai mult țara în inflație și datorii.

Într-o declarație politică, Senatorul USR Andrei Postică arată că după un an de la instaurarea guvernului Ciucă, jumătate din români apreciază că situația lor financiară s-a înrăutățit, iar 38% cred că situația va deveni și mai dificilă.
    
Andrei Postică: „Coaliția impostorilor, a specialiștilor cu doctorate plagiate și cu licee terminate la 40 de ani, nu vrea decât să crească salariile celor angajați pe pile în ministere și agenții, actualii ocupanți ai Palatului Victoria arătând un total dezinteres pentru restul românilor și față de ce se întâmplă cu economia românească. Acum 25 de ani, am mai fost în filmul acesta, când, din gândirea economică a lui Nicu Văcăroiu și dorința de a cumpăra ”liniștea” românilor, guvernul creștea periodic salariile în timp ce activitatea economică la stat era în picaj. Rezultatul? Inflație de aproape 50%!”

Senatorul de Galați, Andrei Postică, afirmă că „gașca de la palatul Victoria că guvern nu poți să-i spui – e clar depășită de situație”, având în vedere că rata inflației a ajuns la 15,3%, cel mai mare nivel din ultimii 20 de ani, iar salariul mediu pe economie a scăzut. Totodată Senatorul USR susține că prețurile la produse alimentele au crescut și ele: cartofi cu 54%, ulei cu 49%, făină cu 34%, mălai cu 31%, zahăr cu 30%, unt cu 29,5%, pâine cu 25%,ouăle cu 20% iar costul gazelor a crescut cu 70%, combustibilii cu 31%, energia termică cu 23%.
Senatorul USR, Andrei Postică arată că USR a propus o serie de măsuri, precum scăderea cu 5% a TVA la carburanți și netaxarea salariului minim,  însă coaliția le-a respins, preferând măsuri care au avut efect opus decât cel scontat: compensarea carburanților, impozitarea contractelor de muncă part-time ca full-time, ș.a.m.d.
Iată, în continuare, textul integral al declarației politice:

Singuri în fața celei mai grave crize din ultimul sfert de veac!
La un an după instaurarea guvernului Ciucă-Iohannis-Ciolacu, jumătate dintre români consideră că situația lor financiară s-a înrăutățit față de anul trecut. Mai mult decât atât, 38% dintre români cred că situația o să se înrăutățească.
Motivele de îngrijorare ale românilor sunt: creșterea exponențială a facturilor la energie, creșterea prețurilor la alimente, războiul din Ucraina, pandemia.
Românii înțeleg prea bine că sunt puține șanse ca actualul guvern să fie capabil să gestioneze țara în interesul românilor și că singurele priorități ale lui Ciucă-și-Ciolacu sunt să satisfacă lipitorile de partid -persoane fizice sau juridice – cu sinecuri, contracte și pensii speciale.
Pentru români, viața devine din ce în ce mai scumpă în condițiile în care rata inflației a ajuns la 15,3%, cel mai mare nivel din ultimii 20 de ani, iar salariul mediu pe economie a scăzut.
Costul gazelor a crescut cu 70%, combustibilii cu 31%, energia termică cu 23%. Cu aceste scumpiri majore urmează să intrăm în iarnă!
Prețurile la produse alimentele au crescut și ele: cartofi cu 54%, ulei cu 49%, făină cu 34%, mălai cu 31%, zahăr cu 30%, unt cu 29,5%, pâine cu 25%,ouăle cu 20%. Prețuri de început de toamnă, anotimpul abundenței!
De asemenea, Institutul Național de Statistică a anunțat că salariul mediu pe economie a scăzut!
Gașca de la Palatul Victoria -că guvern nu poți să-i spui – e clar depășită de situație, iar măsurile luate până acum o dovedesc cu prisosință:
- USR a propus scăderea la 5% a TVA la carburanți, (măsură adoptat de Spania și Germania) guvernul a introdus compensarea și acum statul are de plătit 4 miliarde de lei, o bombă cu ceas, gata să arunce în aer tot sistemul energetic al țării
- USR a propus 0 taxe pe salariul minim, guvernul a decis să impoziteze contractele part time la nivelul celor full time, lovind în cei mai vulnerabili
- USR a elaborat PNRR, bani europeni pentru reformă și dezvoltare; incapabili, ce de la Palatul Victoria pierd deja bani de spitale și pentru infrastructură.
Dar, în timp ce în asemenea situații de criză românii știu că trebuie să facă economii, iar ponderea celor care fac economii lunare a crescut la 63% de la nivelul de 47% în primul trimestru al lui 2022 – statul cheltuie bani aiurea, pe te miri ce: angajări și sinecuri pentru rude și prieteni de partid, pseudo institute de cercetare, pensii speciale și tot așa. Între timp, suntem anunțați că doar o treime din investițiile programate de guvern au fost și făcute.”
 



Go to top