Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatorul USR Raoul Trifan: ”Ministrul Bode trebuie să plece, a fraudat cu bună știință o licitație din bani europeni!”

Senatorul USR de Timiș, Raoul Trifan, cere demisia de urgență a Ministrului de Interne, Lucian Bode, ca urmare a scandalului în care este acuzat că ar fi aranjat licitația pentru achiziționarea de autoturisme pentru Poliția Română, astfel încât aceasta să fie adjudecată de o firmă controlată de un om de afaceri apropiat al președintelui Iohannis.

 Raoul Trifan: ”Domnule Bode, ați fraudat cu bună știință o licitație din bani europeni. Vă ascundeți cu meticulozitate teza de doctorat. În fiecare zi, arătați românilor că sunteți incompatibil cu funcția pe care o dețineți și că vă asumați un rol de simplă marionetă. Domnule Bode, parcă erați mai puțin nociv atunci când dormeați pe bancheta din spate a mașinilor.”
 
Într-o declarație politică, senatorul Raul Trifan arată că acest lucru nu este singurul pentru care ministrul Bode ar trebui să-și dea demisia, teza sa de doctorat fiind un alt lucru care acesta nu are cu ce se mândri.
 
Iată, în continuare, textul integral al declarației politice:
 
”Accelerați afară din Ministerul de Interne

Ministrul Lucian Bode ne-a arătat în ultima perioadă calitățile sale. Pe lângă talentul de a ascunde la vedere, deja de doi ani de zile, o lucrare de doctorat, ministrul se mai remarcă și prin celebra sa lucrare, de data aceasta 100% publică, fraudarea unei licitații publice cu bani din fonduri europene.

Acum câteva luni, premierul Ciucă cerea șefilor de ministere să reducă cheltuielile cu 10%. Ce a înțeles din asta ministrul Bode? A înțeles să cumpere 600 de BMW-uri cu 38.000 de euro bucata. Cum? Prin realizarea unui caiet de sarcini care se pliază perfect, culmea, pe un model foarte specific de mașină. Domnule Bode, cu toții înțelegem nevoia de a cumpăra pentru Poliția Română mașini noi și performante, dar să poată veni și alte firme la licitație, nu doar prietenii domnului Iohannis.

Ați crezut că o să treacă neobservată o astfel de faptă, dar, din fericire pentru români, nu a fost așa. Nu puteți să faceți caiete de sarcini pentru prietenii șefului de partid. Nu puteți să treceți neobservate 600 de limuzine licitate fraudulos și să credeți că toată lumea o să creadă gogoșile pe care le povestiți în platourile televiziunilor. Așa cum albul nu este negru, nici acest act de corupție la nivel înalt nu va putea trece ca un act administrativ corect, așa cum încercați să-l prezentați.

Ați fraudat cu bună știință o licitație din bani europeni. Vă ascundeți cu meticulozitate teza de doctorat. În fiecare zi, arătați românilor că sunteți incompatibil cu funcția pe care o dețineți și că vă asumați un rol de simplă marionetă. Domnule Bode, parcă erați mai puțin nociv atunci când dormeați pe bancheta din spate a mașinilor.

Lucian Bode trebuie să elibereze, de urgență, funcția de Ministru al Afacerilor Interne. Domnule Bode, v-a prins radarul, sugerez să  părăsiți mandatul la prima ieșire.”
 



Go to top