Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatorul USR Raoul Trifan: „Aderarea la spațiul Schengen - un obiectiv de țară pus în pericol de coaliția iresponsabililor”

Senatorul USR de Timiș, Raoul Trifan, blamează vechea clasă politică pentru faptul că România nu face parte încă din spațiul Schengen, ceea ce echivalează cu privarea statului român de avantaje economice.

Într-o declarație politică, Senatorul USR Raoul Trifan arată că printre motivele reale pentru care românii suferă la graniță se numără și „licitații cu dedicație pentru prietenii președintelui, legi nocive care pun între paranteze ideea de independență a Justiției, o lege a avertizorilor de integritate modificată în batjocură și miniștri plagiatori”. De asemenea, senatorul Raoul Trifan  mai argumentează că și declarațiile de tipul propagandei putiniste făcute de ale Ministrul Apărării nu sunt chiar de mare folos.

Raoul Trifan: Acum, România îndeplinește toate condițiile tehnice pentru aderarea la Spațiul Schengen. Dar dincolo de statistici și cifre, găsim aceiași politicieni vechi, care se comportă la fel ca acum 15-20 de ani, și care se ocupă cu aceleași matrapazlâcuri despre care, în momentul aderării la UE, am spus că ne-am lecuit.”

Senatorul USR Raoul Trifan solicită coaliției  PSD -PNL-UDMR să dea dovadă de responsabilitate și de asumare, afirmând totodată: concluzia este clară: românii merită să fie în spațiul Schengen. Marele lor ghinion este că sunt conduși de netoți care nu înțeleg repercusiunile propriilor acțiuni”
 
Iată, în continuare, textul integral al declarației politice:

Aderarea la spațiul Schengen - un obiectiv de țară pus în pericol de Coaliția PSD, PNL, UDMR.
 

Încă din 2007, de când am intrat în Uniunea Europeană, România a aspirat la statutul de membru cu drepturi depline. Ceea ce înseamnă să facem parte din spațiul economic și comercial european, dar și din spațiul Schengen în interiorul căruia granițele dintre state nu există, iar comerțul, transporturile și turismul sunt puternic stimulate.

Din cei 30 de ani de libertate, jumătate i-am petrecut încercând să convingem statele occidentale că merităm să facem parte din clubul select al Uniunii.  Acum, România îndeplinește toate condițiile tehnice pentru aderarea la Spațiul Schengen. Dar dincolo de statistici și cifre, găsim aceiași politicieni vechi, care se comportă la fel ca acum 15-20 de ani, și care se ocupă cu aceleași matrapazlâcuri despre care, în momentul aderării la UE, am spus că ne-am lecuit.

Doar în ultimele luni am avut licitații cu dedicație pentru prietenii președintelui, legi nocive care pun între paranteze ideea de independență a Justiției, o lege a avertizorilor de integritate modificată în batjocură și miniștri plagiatori sau mitomani care refuză să facă un pas în spate după expunerea publică a faptelor comise.

Acestea sunt adevăratele motive pentru care statele occidentale strâmbă din nas atunci când ne jurăm pe roșu că vom apăra integritatea granițelor Uniunii. Pentru că nu poți avea încredere în niște mincinoși patologici, care au făcut din zicala „una zici și alta faci” un brand de partid. Oricât ați încerca sa dați vina pe altcineva, toți românii știu că voi sunteți cei care țin România în afara granițelor Schengen.

În contextul războiului din Ucraina, ministrul apărării, Vasile Dîncu, face declarații halucinante, iar când este tras la răspundere scoate din pălărie cea mai pură propagandă putinistă. Indiferent cât de mult s-ar lupta colegii mei din Parlamentul European să reprezinte cu onoare interesele României, demnitarii PSD și PNL distrug prin declarații aiuritoare tot ceea ce a fost clădit cu multă trudă.

Concluzia este clară: românii merită să fie în spațiul Schengen. Marele lor ghinion este că sunt conduși de netoți care nu înțeleg repercusiunile propriilor acțiuni.

Colegi de la PSD, PNL și UDMR, dați dovadă de responsabilitate! Nu mai aruncați pisica în ograda altuia. Asumați-vă greșelile și corectați-le. Este vorba despre viitorul nostru, al tuturor. România trebuie să facă parte din spațiul Schengen! Acum este momentul prielnic. Nu mai sabotați acest obiectiv de țară.”
 



Go to top