Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

USR cere și la Senat prelungirea dezbaterilor pe legile justiției până la primirea punctului de vedere al Comisiei de la Veneția

USR a cerut Biroului Permanent al Senatului prelungirea termenului de raport care urmează a fi emis de către Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru examinarea iniţiativelor legislative din domeniul justiţiei, precum și a termenului pentru dezbatere și vot în plenul Senatului, până la primirea opiniei Comisiei de la Veneția.

Radu Mihail, liderul grupului USR din Senat consideră că ”Parlamentul României trebuie să aștepte această opinie înainte de a vota modificările la Legile Justiției. Solicitarea Consiliului Europei ca România să modifice Legile Justiției în conformitate cu avizul Comisiei de la Veneția nu poate fi ignorată de Parlament, ci așteptată și luată în considerare. Este suspectă graba cu care coaliția de guvernământ vrea să desăvârșească revoluția penalilor, începută de Liviu Dragnea și confirmă că miza elininării USR de la guvernare a fost sabotarea justiției.”

Comisia de la Veneția a fost sesizată cu emiterea unei opinii referitoare la cele trei proiecte de legi ale justiției pe data de 14 septembrie 2022.
 



Go to top