Senatorul USR Cristian Bordei consideră că indecizia liderilor PNL și a Președinteului Klaus Iohannis a condus la agravarea crizei politice

Senatorul USR de Cluj, Cristian Bordei, consideră că una din cauzele majore ale actualei crize politice o constituie lipsa de raționalitate a deciziilor politic eluate atât de conducerea PNL cât și de Președintele României, Klaus Iohannis.
Într-o declarație politică, senatorul Cristian Bordei arată că decizia PNL de a scoate USR de la guvernare a fost fie una lipsită de raționalitate, fie un plan bine pus la punct de a reface USL și a bloca reformele.

Cristian Bordei: ”Sorin Grindeanu a fost numit Președintele Camerei Deputaților cu voturile PSD, AUR și UDMR, iar PNL nu a votat, a tăcut și nu a protestat. Sorin Grindeanu, adică marioneta lui Dragnea cu coloană vertebrală din gelatină, care semna OUG 13 și scotea în stradă peste 600.000 de români împotriva corupției, ulterior dat jos de tătucul Dragnea după ce nu a mai ascultat de ordinele vătafului de Teleorman, a revenit pe cai mari, după un stagiu de preș cuminte la picioarele Șefului.  Să nu protestezi în fața unei asemenea mișcări ar fi o sinucidere politică, dar în perspectiva unei alianțe cu social-democrații, a unui USL 2.0 este o mișcare firească.”
 
Concluzia declarației politice a senatorului USR de Cluj, Cristian Bordei este că PNL ar trebui să se decidă: fie reface coaliția de guvernare de dreapta, împreună cu USR și UDMR, pe baza unui calendar precis de reforme, fie reface USL, recunoscând implicit, că nu este interesat de reformarea României. Altfel, PNL va trăi într-o perfectă stare de schizofrenie politică.
 
Iată, în continuare, textul integral al declarației politice:
 
”Schizofrenia liberală
 
 
Ziua și schimbarea de poziție în tabăra liberalilor, iar asta ne demonstrează și ar trebui să le demonstreze și lor faptul că acțiunile făcute până acum și declanșarea acestei crize politice nu îi ajută. Până acum în jur de 15 dintre parlamentarii PNL și-au dat seama de aceste căi greșite pe care a plecat partidul alături de "echipa demolatoare". Echipa care a reușit în 3 luni de zile să spulbere o alianță, încrederea românilor în dreapta și toate planurile de reformă într-o perioadă în care acestea erau imperios necesare. Ba sunt cu USR PLUS, ba vor guvern minoritar, ba vor refacerea USL... nu știm sigur, dar ultima lor poziționare indica refacerea unui USL, unde desigur, aceștia vor avea rolul de sub papuc. Iohannis, Cîțu și tabăra lor au dus PSD-ul la 40%, iar acum vor să facă alianță cu ei, acea formațiune despre care președintele ne spunea că este cel mai mare rău pentru români.
 
Sorin Grindeanu a fost numit Președintele Camerei Deputaților cu voturile PSD, AUR și UDMR, iar PNL nu a votat, a tăcut și nu a protestat. Sorin Grindeanu, adică marioneta lui Dragnea cu coloană vertebrală din gelatină, care semna OUG 13 și scotea în stradă peste 600.000 de români împotriva corupției, ulterior dat jos de tătucul Dragnea după ce o luase razna, revenit pe cai mari după un stagiu de preș cuminte la picioarele Șefului.  Să nu protestezi în fața unei asemenea mișcări este ca sinuciderea politică, dar în perspectiva unei alianțe cu social-democrații, a unui USL 2.0, aceștia au făcut "ciocul mic" și au ales să se pună pe burtă. Până la urmă, sunt bani mulți în joc în perioada următoare și vor la masă, cum să piardă primarii șansa primirii de fonduri pe cheltuirea cărora nu există destul control? Telenovela în care PNL joacă rolul unei adolescente nehotărâte este în plină desfășurare. Cum rămâne, domnilor liberali? Cum a devenit PSD din "cel mai mare dușman al poporului român" un partid "cu care se poate face treabă"? Să fie pentru că ați găsit mai multe puncte comune cu ei decât cu partenerii din dreapta?
 
S-a îndeplinit astfel pofta domnului Iohannis, care în momentul de față este liderul PNL, nu al țării. Președintele a cărui principală grijă a fost să își proptească păpușa în fruntea liberalilor, ca mai apoi să o tragă de sfori. Nu l-a interesat că în acest demers va declanșa o criză și că va duce la instabilitate politică într-o vreme în care nu aveam nevoie de așa ceva.”


Go to top