Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatorul USR Cristi Berea: ”Promotorii fake-news de la AUR au pe conștiință moartea a mii de oameni. Românii să nu o să uite asta!”

Senatorul USR de Iași, Cristi Berea, susține că dezinformarea, fake-news-ul, politicianismul cinic al AUR sunt principalele cauze pentru care România suferă de pe urma pandemiei mai mult decât alte țări.
Într-o declarație politică, senatorul Cristi Berea arată că politicienii de la AUR s-au cățărat fără scrupule pe cadavrele celor uciși de Covid-19 și s-au folosit cu cinism nemulțumirile românilor din această perioadă pentru a câștiga capital politic.
 
Cristi Berea: ”În lupta contra pandemiei și a dezinformării ne lovim de ideologiile unui partid care se vrea a fi salvarea României. Partidul AUR  a apărut pe fondul unor neajunsuri ale populației, identificate într-un mod oportunist și fără scrupule.  Aceeași rețetă a fost folosita, din păcate cu succes si in cazul Brexit: dezinformare, conturi false pe social media si o mana de agitatori susținuți de presa Rusiei. Așa a devenit AUR “apărătorul poporului”.
 
Cu toate, acestea, arată senatorul USR de Iași, Cristi Berea, AUR nu este ”poporul român”, căci România e țara programatorilor, a medicilor devotați care se luptă cu pandemia, a tinerilor creativi care promovează un stil de viață european, a oamenilor care călătoresc și care vor să se bucure pe deplin de privilegiul de a face parte din Uniunea Europeană.
 
Iată, în continuare, textul integral al declarației politice:
 
Poporul român nu este AUR
 
In ultima perioada am auzit tot mai des sintagma „Poporul vrea” sau „Poporul nu este de acord”, venind din partea celor de la AUR. Daca inițial i-am ignorat, lăsându-i sa se manifeste in bula lor, evenimentele din ultima perioada m-au făcut sa le acord o atenție mărita.
Dragi romani, poporul roman nu este reprezentat de AUR, poporul român este alcătuit în aceeași măsura si de cei care înțeleg noțiuni elementare sanitare, de acei care muncesc de dimineață până seara si plătesc taxe, dorindu-și în același timp sa trecem cu bine peste aceasta perioadă, de cele 7 milioane de români care au ales responsabil să se vaccineze, de sutele de mii de studenți, de miile de profesori, de milioanele de angajați din sistemul public si privat, care s-au saturat de circ ieftin si de teorii ale conspirației, care de care mai deplasate.
În lupta contra pandemiei și a dezinformării ne lovim de ideologiile unui partid care se vrea a fi salvarea României. Partidul AUR  a apărut pe fondul unor neajunsuri ale populației, identificate într-un mod oportunist și fără scrupule.  Aceeași rețetă a fost folosita, din păcate cu succes si in cazul Brexit: dezinformare, conturi false pe social media si o mana de agitatori susținuți de presa Rusiei. Așa a devenit AUR “apărătorul poporului”.
Doar că România e mai mult decât atât. România e țara programatorilor, țara care exportă creiere pe bandă rulantă, a medicilor devotați care ne fac cinste oriunde pe glob, a tinerilor creativi care promovează un stil de viață european, a oamenilor care călătoresc și care vor să se bucure pe deplin de privilegiul de a face parte din Uniunea Europeană.
În discursurile populiste ale politicienilor AUR, aceștia se identifică cu întreg poporul românesc, însă susținătorii AUR reprezintă doar 15% din populația țării, o minoritate. Dragi reprezentanți ai partidului AUR, într-o țară cu oameni educați, nu puteți fi voi exponenții poporului român. Arătați că vă pasă de oameni, de sănătatea și bunăstarea lor și încetați cu discursurile ce instigă la dezbinare și haos. Poporul român are nevoie de mai multă solidaritate.
Ceea ce se s-a întâmplat anul acesta pe scena politică va rămâne drept o pată neagră în istoria țării. Românii sunt oameni responsabili, oameni care își plătesc taxele și care înțeleg foarte bine mizele celor ce ne-au condus pana acum. Să nu credeți dragi colegi că poporul va uita ceea ce ați făcut în aceste zile de doliu, cu câte 500 de morți pe zi!”
 



Go to top