Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Radu Mihail: ” Conferinta privind Viitorul Europei rerepzintă o șansă unică pentru cetățeni să influențeze direct viitorul Uniunii.”

Senatorul USR de Diaspora, Radu Mihail, a participat la reuniunea interparlamentara la nivel de comisii pe tema “Așteptările parlamentelor naționale referitoare la Conferința privind viitorul Europei“.
Desfășurată în siajul Conferintei privind Viitorul Europei, reuniunea Comisiei pentru Afaceri Constituționale (AFCO) din cadrul Parlamentului European, a avut loc în data de 9 noiembrie 2021, în format on line.
În cadrul reuniunii au fost dezbătute priotitățile Conferinței privind viitorul Europei, precum și reformele instituționale propuse de comisie: reforma legislației electorale a UE, dreptul Parlamentului European de inițiativă legislativă și dreptul la anchetă.
Luând cuvântul în cadrul dezbaterilor, senatorul USR de Diaspora, Radu Mihail, a scos în evidență rolul major pe care cetățenii europeni îl joacă în configurarea viitorului Uniunii Europene.
Radu Mihail: ”Oportunitatea oferită de Conferință pentru a îmbunătăți funcționarea UE, inclusiv, poate, prin reforme de tipul celor propuse de AFCO, nu ar trebui ratată. Consider că un aspect esențial este să ne asigurăm că cetățenii înțeleg amploarea și impactul acestor propuneri, precum și că aceștia vor adera la propunerile de schimbări. Mai mult, aș sugera ca subiecte precum cele abordate de AFCO să fie verificate în raport cu ideile cetățenilor și să se obțină răspunsul explicit din partea acestora.”
De asemenea, senatorul USR de Diaspora a ținut să menționeze rolul cetățenilor europeni mobili în acest proces: ”Cei care locuiesc și lucrează în afara țării lor de origine trebuie să fie ascultați în mod special, pentru că au potențialul de a oferi perspective noi, ei fiind primii cetățeni cu adevărat europeni și nu numai naționali.”



Go to top