Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatorul USR Sebastian Cernic: ”Solicit convocarea Parlamentului în sesiune extraordinară pentru a salva vieți!”

Senatorul USR de Bacău, Sebastian Cernic, cere convocarea de urgență a unei sesiuni extraordinare în care să se discute și să se adopte toate măsurile menite să contracareze efectele valului 5 al pandemiei.
Într-un comunicat de presă, el face un apel la președinții celor două camere ale Parlamentului să convoace, pentru câteva zile, o sesiune extraordinară iar senatorilor și deputaților să renunțe la vacanța parlamentară si să se reîntoarcă la muncă, pentru a salva vieți.
Iată, în continuare, textul integral al comunicatului dat publicității de senatorul USR de Bacău, Sebastian Cernic:
 
”Valul 5 își face deja de cap în Romania, iar Guvernul întârzie adoptarea certificatului verde la locul de muncă. Cer președinților celor două camere, Marcel Ciolacu și Florin Vasile Cîțu să revină pentru câteva zile din vacanță. Să lase cafelele sorbite în pensiuni montane sau tururile televiziunilor și să pună Parlamentul la treabă!
               Toate datele ne arată că valul 5, care bântuie deja Europa, se transformă într-un tsunami pentru România. Spitalele sunt aceleași. Paturile vor fi în câteva zile insuficiente. Personalul medical este obosit. Încă nu este prea târziu să adoptăm Legea Certificatului Verde.
               Dacă un Guvern de o largă majoritate PSD-PNL nu poate lua această decizie, o poate face Parlamentul. Este o obligație. USR nu se va uita la sondaje. Nu vom calcula totul din perspectiva câștigului politic. Fiecare viață salvată este mai presus de un procent bun la următoarele alegeri. Iar în lupta cu Omicron în mod sigur nu vom vorbi doar de o viață, ci de sute sau chiar mii în următoarea perioadă.
               În Talmud  există o expresie la care îi îndemn pe toți colegii din Parlament să reflecteze - „Cel ce salvează o viaţă, salvează o lume întreagă”.
 
 
 



Go to top