Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatorul USR Marius Bodea: ”Penalii ieșeni mor pe limba lor! Doar că în timpul asta singurii care suferă sunt ieșenii!”

Senatorul USR de Iași, Marius Bodea, acuză PSD și PNL că sabotează în continuu construcția  Autostrăzii A8, care este un proiect esențial pentru Moldova.
 
Într-o declarație politică, Marius Bodea acuză autoritățile locale ieșene că, mai nou, a fost eliminată din proiect legătura între A8 și Aeroportul Iași și viitorul Spital Regional de Urgențe. Aceasta ar fi permis dezvoltarea sustenabilă a aerogării, căci ar fi creat o cale modernă de acces, nu doar actualul drum îngust prin pădure, rămas la fel de când zburau două avioane pe săptămână, precum și o cale de acces absolut necesară pentru SRU.
 
Marius Bodea: Între timp, penalii Chirica și Alexe tac chitic după ce guvernul lor, cu premierul lor, a anulat drumul de legătură între autostrada A8, Aeroport și Spitalul Regional de Urgențe!  Cum să facă scandal, când singura lor speranță este ca șefii lor să închidă ochii la multiplele dosare penale pe care le au și să-i pună din nou candidați în 2024?Interesul ieșenilor? Pentru cei doi nu există decât interesul lor personal, așa cum au demonstrat-o deja în teren și după cum o arată din plin și procurorii.  
 
Senatorul USR de Iași, Marius Bodea, consideră că Alexe și Chirica sunt atât de incompetenți și de indolenți, că la doi ani şi jumătate de la intrarea în exercițiul financiar 2021-2027, încă niciun proiect al administrației județului Iași nu a intrat în execuție.
Concluzia lui Marius Bodea este că Iașul este capturat de doi penali și clicile lor, iar șefii lor de la București îi tolerează, dar îi și sar la orice investiție mai serioasă.
 
Iată, în continuare, textul integral al declarației politice:
 
”Cum pier penalii ieșeni pe limba lor! Doar că ieșenii decontează!
 
Circula pe vremuri o glumă relevantă pentru eșecul ca antreprenor. „Știi cum fac eu primul milion? Dacă îmi dai două milioane!”. Gluma aceasta a devenit o realitate tragică pentru ceea ce înseamnă azi Iașul condus de cei doi dublu trimiși în judecată, dar și pentru partidele pe care cei doi le reprezintă.
 
Autostrada A8 este un proiect esențial pentru Moldova, dar pe care PSD și PNL îl sabotează în continuu. Mai nou, a fost eliminată din proiect legătura între A8 și Aeroportul Iași și viitorul Spital Regional de Urgențe. Aceasta ar fi permis dezvoltarea sustenabilă a aerogării, căci ar fi creat o cale modernă de acces, nu doar actualul drum îngust prin pădure, rămas la fel de când zburau două avioane pe săptămână, precum și o cale de acces absolut necesară pentru SRU.
 
Probleme sunt, de altfel, pe tot parcursul autostrăzii, care a intrat din nou fie în stagnare, fie înregistrează întârzieri majore. Singurele tronsoane care se mișcă cât de cât sunt cele puse de USR în PNRR, respectiv capetele dinspre Tg. Mureș și Tg. Neamț.
 
Între timp, penalii Chirica și Alexe tac chitic după ce guvernul lor, cu premierul lor, a anulat drumul de legătură între autostrada A8, Aeroport și Spitalul Regional de Urgențe!
 
Cum să facă scandal, când singura lor speranță este ca șefii lor să închidă ochii la multiplele dosare penale pe care le au și să-i pună din nou candidați în 2024?
 
Interesul ieșenilor? Pentru cei doi nu există decât interesul lor personal, așa cum au demonstrat-o deja în teren și după cum o arată din plin și procurorii.
 
Sunt atât de incompetenți și de indolenți, că la doi ani şi jumătate de la intrarea în exercițiul financiar 2021-2027, încă niciun proiect al administrației județului Iași nu a intrat în execuție. În condițiile în care România poate atrage 50 de miliarde prin programele stabilite de Bruxelles și încă aproape 30 de miliarde prin Programul Naţional de Redresare şi Reziliență!
 
Toată speranța politrucilor ieșeni de la PNL stătea în salvarea numită A8, care ar fi trebuit să le rezolve incompetența. Astăzi știm sigur că cei de la CNAIR refuză să includă legătura cu SRU și Aeroport în proiect, pentru că ar fi... nerentabilă!
 
Nu doar explozia de pasageri la Aeroportul Iași constituie o problemă, ci și faptul că Primăria vrea să mai construiască alte mari proiecte lângă spitalul de urgență, cum ar fi viitorul stadion sau viitoarea sală polivalentă, care, fără această legătură cu A8 ar transforma zona într-un coșmar rutier.
 
Răspunsul administrației de politruci ieșeni? Un vicepreședinte de CJ se ceartă prin comentarii în social media și afirmă arogant că cei de la CNAIR vor face pe banii Guvernului alt drum în locul legăturii prevăzute până acum în proiectul A8. Pe ce se bazează? Evident că pe nimic!
 
Iașul este capturat de doi penali și clicile lor, iar șefii lor de la București îi tolerează, dar îi și sar la orice investiție mai serioasă. Cea de față este doar ultima umilință dintr-un șir infinit de umilințe pe care județul Iași le îndură de la această mega-guvernare de carton!”
 



Go to top