Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatorul USR Cristian Bordei: ” Manipularea salariului minim sau când munca cinstită devine o sursă de exploatare”

Senatorul USR de Cluj, Cristian Bordei, acuză guvernul că  uitat că mandatul său este destinat să protejeze și să sprijine populația, nu să-i jefuiască în mod constant pe români.
 
Într-o declarație politică, senatorul Cristian Bordei consideră că guvernul a pervertit salariul minim pe economie, a cărui creștere, în loc să fie o măsură menită să îmbunătățească nivelul de trai al angajaților români, a devenit un pretext pentru o avalanșă de noi taxe și impozite care lovește în noi și familiile noastre.
 
Cristian Bordei: ”Nu putem rămâne tăcuți în fața acestui atac clar și brutal asupra veniturilor noastre, într-un moment în care economia României se confruntă cu provocări majore și oamenii obișnuiți încearcă să supraviețuiască într-un climat economic instabil.”
 
În declarația sa politică, senatorul USR de Cluj, Cristian Bodei, cere Guvernului să-și respecte cuvântul dat cetățenilor acestei țări, transparență și responsabilitate în gestionarea banilor publici iar românii să nu fie folosiți ca simple vaci de muls pentru a acoperi golurile bugetare create de proasta administrație și corupție.
 
Iată, în continuare, textul integral al declarației politice:
 
Manipularea salariului minim: Când munca cinstită devine o sursă de exploatare
 
Privesc siderat cum Guvernul PSD-PNL, în foamea sa nesățioasă după bani din care să plătească în continuare Leviatanul aparatului bugetar și pensiile speciale, transformă până și creșterea salariului minim într-un șiretlic perfid prin care să strângă mai mulți bani din buzunarele cetățenilor.
 
Nu putem rămâne tăcuți în fața acestui atac clar și brutal asupra veniturilor noastre, într-un moment în care economia României se confruntă cu provocări majore și oamenii obișnuiți încearcă să supraviețuiască într-un climat economic instabil.
 
Guvernul pare să fi uitat că mandatul său este destinat să protejeze și să sprijine populația, nu să-i jefuiască în mod constant pe români. Această creștere a salariului minim, în loc să fie o măsură menită să îmbunătățească nivelul de trai al angajaților români, a devenit un pretext pentru o avalanșă de noi taxe și impozite care lovește în noi și familiile noastre.
 
Nu putem să acceptăm această manipulare cinică a salariului minim, transformat într-un instrument fiscal pentru a acoperi incompetența și cheltuielile iresponsabile ale Guvernului PSD-PNL. Este o jignire adusă muncii cinstite, inteligenței și demnității.
 
Mă ridic astăzi în fața acestei tiranii fiscale și cer Guvernului să-și respecte cuvântul dat cetățenilor acestei țări. Cer transparență și responsabilitate în gestionarea resurselor noastre comune și nu susțin acest abuz de putere. Cer să fim tratați cu respect și demnitate și nu să fim folosiți ca simple vaci de muls pentru a acoperi golurile bugetare create de proasta administrație și corupție.
 
Cer ca munca cinstită să fie apreciată și răsplătită cum ar trebui și nu exploatată și jefuită. Este timpul ca Guvernul să asculte vocile cetățenilor, vocile angajaților și angajatorilor, și să acționeze în spiritul democrației și justiției sociale.”
 



Go to top