Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

USR PLUS o va susține pe doamna Nicoleta Predescu la funcția de președintă a Consiliului de monitorizare a implementării Convenției privind drepturile persoanelor cu dizabilități

În urma audierilor din cadrul Comisiei pentru Drepturile Omului a candidaților pentru funcția de președinte al Consiliului de monitorizare a implementării Convenției privind drepturile persoanelor cu dizabilități, USR PLUS a decis să o susțină pe doamna Nicoleta Predescu pentru ocuparea acestei funcții.

Doamna Nicoleta Predescu este propunerea Federației Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale – FONSS, a Federației Dizabnet, a Asociației Ceva de Spus, a Asociației TONAL și a Fundaţiei Centrul de Resurse Juridice și respectă toate cerințele legale ale procedurii, conform prevederilor Legii 8/2016.
În prezent, Nicoleta Predescu este manager general Pro ACT Suport, un ONG care promovează cunoasterea și respectarea drepturilor persoanelor cu dizabilități intelectuale și probleme de sănătate mintală; Profesor asociat, Facultatea de Sociologie si Asistență Socială, Universitatea din București/Facultatea de Sociologie, Școala Națională de Studii Politice și Administrative (2009 – prezent) și Consultant al Băncii Mondiale pentru domeniul dizabilitate, servicii sociale, dezinstitutionalizare (2014 – prezent), având peste 25 de ani de experiență în activități puse în slujba apărării drepturilor persoanelor cu dizabilități sau a copiilor.

Radu Mihail: ”Am luat decizia de a susține în Plenul Senatului candidatura doameni Predescu în urma prestației pe care aceasta a avut-o în timpul audierilor din Comisia pentru Drepturile Omului, când a dovedit cu prisosință nu numai expertiza pe care o are în domeniul drepturilor omului, în general, și în materia drepturilor persoanelor cu dizabilităţi, în particular. Cei 25 de ani de lucru în domeniu, la toate nivelurile, cunoașterea în detaliu a tuturor aspectelor legale și practice ale activității de monitorizare a implementării politicilor de protecție și incluziune socială a persoanelor cu dizabilități, constituie garanția că vom pune în fruntea Consiliului o persoană care va performa.”

USR PLUS face un apel și la ceilalți parteneri din coaliția de guvernământ pentru a o susține pe doamna Nicoleta Predescu pentru funcția de președintă a Consiliului de monitorizare a implementării Convenției privind drepturile persoanelor cu dizabilități.

Cosmin Poteraș: ”Consiliul de Monitorizare este o instituție esențială pentru apărarea drepturilor persoanelor cu dizabilități. Suferința oamenilor nu trebuie să fie o sursă de bani pentru oameni abonați la funcții publice și la sinecuri. Cei mai vulnerabili dintre români merită să fie apărați de profesioniști care și-au dovedit puterea și priceperea în slujba acestor oameni.”



Go to top