Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatorul USR Cristi Berea: ”Traficul din Iași a fost și este în continuare o problemă gravă care afectează calitatea vieții locuitorilor și impactează negativ dezvoltarea urbană”

Senatorul USR de Iași, Cristi Berea, acuză actuala administrație a municipiului Iași de incompetență și de nepăsare față de una dintre cele mai grave probleme cu care se confruntă locuitorii orașului: traficul.

Într-o declarație politică, senatorul Cristi Berea argumentează cum creșterea numărului de autovehicule, infrastructura inadecvată și mai ales gestionarea deficitară a traficului au devenit factori principali care contribuie la haosul generalizat de pe străzile Iașului.

Cristi Berea: ”Un lucru este cert: traficul din Iași a fost și este în continuare o problemă gravă care afectează calitatea vieții locuitorilor și impactează negativ dezvoltarea urbană. De ani de zile, ieșenii se luptă pentru ca această problemă să fie rezolvată, dar din păcate au dat nas în nas cu o administrație locală coruptă și dezinteresată, care își bate joc de nevoile și cererile lor. Personajul principal al acestei grupări care se zbate și aproape că plânge noaptea din cauza problemelor ieșenilor este Mihai Chirica, primarul Iașului.”
 
Senatorul USR de Iași, Cristi Berea propune administrației locale ca, pentru început, să facă investiții semnificative în dezvoltarea infrastructurii rutiere pentru a facilita fluidizarea traficului, să modernizeze și să extindă rețeaua de transport public pentru a încuraja utilizarea mijloacelor de transport în comun și nu în ultimul rând să implementeze piste pentru bicicliști și să încurajeze utilizarea bicicletelor pentru deplasări scurte.

In continuare, textul integral al declarației politice:

„Problema Traficului din Iași

                Pentru ieșeni problema traficului nu este una străină; de ani de zile se luptă pentru ca această problemă să fie rezolvată, dar din păcate au dat nas în nas cu o administrație locală coruptă și dezinteresată, care își bate joc de nevoile și cererile lor. Personajul principal al acestei grupări care se zbate și aproape că plânge noaptea din cauza problemelor ieșenilor este Mihai Chirica, primarul Iașului. Problema este că singurele chestiuni pentru care aceștia nu dorm nopțile sunt legate de ce combinații ar mai putea face din bani publici ca să își mai poată permite o nouă casă, o nouă mașină sau câteva vacanțe prin locații exotice.

                Eu sincer stau și mă gândesc ce mijloace de transport folosește domnul primar pentru a se deplasa prin Iași? Pentru că dacă își folosește una din mașinile personale și chiar una a instituției, îmi este greu să cred că acesta nu se confruntă cu traficul infernal din Iași. Ținând cont că el nu pare să fie deranjat nici pe puțin de această problemă, mă gândesc că poate a dezvoltat niște mijloace de transport proprii. Poate în timp ce noi ne pierdeam jumătate din zi în trafic acesta a dezvoltat o rețea de metrou sau un drum de centură la care noi nu avem acces.

                Un lucru este cert: traficul din Iași a fost și este în continuare o problemă gravă care afectează calitatea vieții locuitorilor și impactează negativ dezvoltarea urbană. Creșterea numărului de autovehicule, infrastructura inadecvată și mai ales gestionarea deficitară a traficului reprezintă factori principali care contribuie la acest haos. Îi propun domnului primar să se gândească și la cetățenii Iașului nu numai la cum să își sporească averea, și să vină cu niște soluții pentru această boală care afectează orașul nostru de ani de zile. Îi propun pentru început să facă investiții semnificative în dezvoltarea infrastructurii rutiere pentru a facilita fluidizarea traficului, să modernizeze și să extindă rețeaua de transport public pentru a încuraja utilizarea mijloacelor de transport în comun și nu în ultimul rând să implementeze piste pentru bicicliști și să încurajeze utilizarea bicicletelor pentru deplasări scurte.”
 



Go to top