Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatorul Radu Mihail: ”Demiterea Ancăi Dragu din funcția de președintă a Senatului este un abuz. Vom ataca la CRR!”

Senatorii USR au votat împotriva demiterii Președintei Senatului, Anca Dragu, pe care o consideră un abuz de putere al noii coaliții PSD-PNL-UDMR, o încercare de a frauda semnificația votului dat de români în urmă cu un an. De asemenea, senatorii USR au anunțat că vor ataca decizia la CCR.
Luând cuvântul în cadrul dezbaterilor, liderul grupului senatorilor USR, Radu Mihail, a argumentat că schimbarea Ancăi Dragu din funcție este expresia disperării noii coaliții vechilor partide de a sterge din memoria oamenilor cozile imense de la vot unde oamenii și-au strigat revolta impotriva ciumei roșii.
Radu Mihail: ”De ce trebuie schimbată Anca Dragu? Pentru că, în acest moment, este singurul om cu greutate în stat care încă mai reprezintă votul dat de români acum un an. Oare românii trebuie făcuți să uite ce au votat? Chiar asa de mare să fie disperarea vechilor partide de a sterge din memoria oamenilor cozile imense de la vot unde oamenii și-au strigat revolta impotriva ciumei roșii? De ce trebuie schimbată Anca Dragu?Pentru ca a fost cel mai corect președinte al senatului în ultimii 30 de ani!”
În intervenția sa, care a fost întreruptă în repetate rânduri de către președinta de ședință, senatoarea PNL Alina Gorghiu, Radu Mihail a arătat că suntem iar  într-un moment de răscruce, când trebuie să apărăm instituțiile democratiei române de asaltul hoților, al evazioniștilor, al devalizatorilor.
Mulțumind, la final, Ancăi Dragu pentru munca remarcabilă depusă în calitate de președintă a Senatului, Radu Mihail a arătat că USR este și va fi în continuare în Parlament forța politică ce va promova Romania pe drumul reformei.
Iată, în continuare, textul integral al discursului:
 
Doamnelor si domnilor,
Suntem astazi în fața unei noi încercări de mistificare a votului românilor. ”Echipa mincinoasă”, dupa ce a promis o guvernare fara PSD, fara ciuma rosie, falsifică, practic, rezultatul alegerilor din 2020. Nu mai are răbdare și a trecut rapid la acapararea statului, modificând legi, schimbând oameni, cu un singur scop: să poată fi lăsați să fure în liniște.
De ce trebuie schimbată Anca Dragu? Pentru că, în acest moment este singurul om cu greutate în stat care inca mai reprezintă votul dat de români acum un an. Oare românii trebuie făcuți să uite ce au votat? Chiar asa de mare să fie disperarea vechilor partide de a sterge din memoria oamenilor cozile imense de la vot unde oamenii și-au strigat revolta impotriva ciumei roșii?
De ce trebuie schimbată Anca Dragu? Pentru ca a fost cel mai corect președinte al senatului în ultimii 30 de ani!
De ce trebuie schimbata Anca Dragu? Pentru ca s-a opus grobianismului politic și nesimțirii ridicate la rang de mod de a face politică?
De ce trebuie schimbată Anca Dragu? Pentru ca a condus cu demnitate ședintele camerei superioare a Parlamentului și a redat demnitatea celei de a doua funcții în stat?
Cum poti să o compari pe  Anca Dragu cu Călin Popescu Tăriceanu, cel cercetat penal pehntru abuz in serviciu și pentru luare de mita?
Cum poti sa o compari pe Anca Dragu cu Teodor Melescanu, cercetat de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului pentru implicare în evenimentele din Decembrie 1989?
Cum poti să o compari pe Anca Dragu cu Crin Antonescu sau alti predecesori pusi acolo de FSN sau USL ?
Oameni buni, nu putem schimba arhitectura constituțională în funcție de alianțe politice conjuncturale! Așa cum a fost gândită în constituție, arhitectura statului român este bazată pe un sistem de echilibre instituționale care nu pot fi schimbate după cum bate vântul politic și se modifică alianțele politice conjuncturale.
Dacă judecăm în acest fel, mâine-poimâine - când noua majoritate va fi schimbat Constitiutia si va transformat Romania în republică parlamentară - ce facem: schimbăm presedintele de fiecare dată când se schimbă majoritatea în Parlament? Sau – de fapt –actuala coaliție de guvernământ nu este decât o gașcă ce vrea să controleze cele mai importante funcții în stat pentru a se asigura că pot devaliza – cu impunitate – statul?
Suntem, iar, într-un moment de răscruce, când trebuie să apărăm instituțiile democratiei române de asaltul hoților, al evazioniștilor, al devalizatorilor. Amețiți de mirosul banilor din PNRR și Anghel Saligni, oamenii celor trei partide iresponsabile – nu mai au răbdare. Monstruoasa coalitie a ajuns la capatul răbdarii și lanseaza, iată, un ultim asalt împotriva revoluției bunei-guvernări:  fără reforme, fara justitie independentă, fără transparență în cheltuirea banului public.
Vreau insă sa va atrag atenția: nimic din ce este făcut contra bunului simt nu durează. Imi aduc aminte când Calin Popescu Tariceanu ne insulta de la inaltimea functiei de presedinte al senatului și credea că ne doboară. Tariceanu nu mai este aici.
USR este in continuare aici si va continua, sa impinga, cu sau fara voia dumneavoastra, Romania pe drumul reformei asa cum a facut si o va face in continuare cu multa dedicatie Anca Dragu !!
Multumim Anca!”
 



Go to top