Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatorul USR Raoul Trifan: ”Ce sens mai are să votăm dacă INDIFERENT de votul nostru, tot PSD conduce România?”

”Ce sens mai are să votăm dacă INDIFERENT de votul nostru, tot PSD conduce România?” se întreabă, firesc, senatorul USR Raoul Trifan în discursul ținut în cadrul plenului reunit al Camerei Deputaților și Senatului, cu ocazia votului de investire a noului guvern PSD-PNL-UMR.

Acuzând deturnarea sensului votului dat de români la alegerile generale de acum un an, senatorul USR de Timiș arată că acest gen de comportament este cel care a cauzat lipsa de încredere a românilor în politicieni și în instituțiile statului.

Raoul Trifan: ”Românii nu au încredere în politicieni. Doar 13% au încredere în Guvern. 9% au încredere în Parlament și în partidele politice. Modul în care PNL a deturnat votul românilor este EXACT genul de comportament care perpetuează din nou și din nou această stare de fapt. Când vii în campanie și spui ceva, iar la nici un an după aceea faci EXACT opusul, nu reușești decât să confirmi, cele mai rele așteptări pe care românii le pot avea, de la clasa politică.”

Senatorul USR de Timiș, Raoul Trifan, arată că ÎNCREDEREA este liantul dintre cetățeni și între cetățeni și stat și că, în lipsa încrederii, societatea intră în disoluție.

În încheierea discursului ținut la investirea noului guvern condus de fostul general Ciucă, Raoul Trifan avertizează că electoratul nu va uita și nu va trece cu vererea felul în care votul la alegerile generale a fost pervertit, iar conducerea țării a fost iarăși predată PSD-ului.

Iată, în continuare, textul integral al discursului:
 ”Ce sens mai are să votăm dacă INDIFERENT de votul nostru, tot PSD conduce România?”

Aceasta este întrebarea pe care foarte mulți cetățeni mi-au adresat-o, de îndată ce a fost clar că PNL s-a hotărât să meargă până la capăt, pe acest drum al pierzaniei.

Căutând un răspuns cât mai bun la această întrebare, mi-am dat seama de mărimea fraudei comise de PNL, și de efectele profunde pe care această decizie de neînțeles le are în societate.

Dezamăgirea oamenilor este palpabilă. O simt zi de zi când vorbesc cu ei. Și sunt convins că și colegii din PNL sunt foarte familiari cu ea.
Românii nu au încredere în politicieni. Doar 13% au încredere în Guvern. 9% au încredere în Parlament și în partidele politice. Modul în care PNL a deturnat votul românilor este EXACT genul de comportament care perpetuează din nou și din nou această stare de fapt. Când vii în campanie și spui ceva, iar la nici un an după aceea faci EXACT opusul, nu reușești decât să confirmi, cele mai rele așteptări pe care românii le pot avea, de la clasa politică.

Nu există NICI O explicație plauzibilă pe care o puteți da. PNL a trădat, conștient și nesilit de nimeni, încrederea pe care romanii și-au pus-o în acest partid. Este DINCOLO de orice dubiu acest fapt. Și trebuie să știți că această trădare are efecte profunde în societate. Efecte care nu se văd în sondajele pe care le urmăriți, cu atenție și îngrijorare.

Românii nu au încredere în partide din cauza unor astfel de comportamente iresponsabile. Românii nu au încredere în Stat. Românii nu au încredere unii în alții... În toate țările dezvoltate cetățenii AU încredere în Stat și unii în alții. Fără această încredere, afacerile se dezvoltă anemic, colaborarea dintre cetățean și Stat este greoaie, iar oamenii preferă să NU lucreze împreună. Pe scurt, nimic nu funcționează cum trebuie.

Doamnelor și domnilor parlamentari, nu putem dezvolta România venind în Parlament, odată la câteva luni, cu niște povești frumos ambalate, numindu-le program de guvernare. Le votăm și apoi plecăm cuminți la treburile noastre. 
 
Avem nevoie să RUPEM acest cerc vicios în care ne aflăm de 30 ani. Prin ceea ce facem aici trebuie să inspirăm hotărâre și competență, să ne asumăm proiecte ambițioase pe care să le și DUCEM la bun sfârșit, și să FACEM CEEA CE AM PROMIS CĂ FACEM. Adică să inspirăm ÎNCREDERE. Încredere între noi și cetățeni. Între cetățeni și Stat. Între Stat și mediul privat. Doar așa, vom putea cu adevărat dezvolta România.
 
Colegilor din PNL și UDMR... Știu că unora dintre voi le este rușine de ceea ce se întâmplă astăzi. Le este rușine, de cum a fost deturnat votul celor care i-au votat. Nici în cele mai negre coșmaruri, românii nu s-au gandit în decembrie 2020, că de fapt votează restaurația USL-ului.
 
Pentru cei care nu stau prost cu memoria,
PSD încă este partidul care, acum 4 ani, a dat OUG 13 prin care voia să legifereze hoția.
PSD încă este partidul care a ASMUȚIT jandarmeria asupra oamenilor și i-a gazat pe 10 august 2018. PSD încă este partidul care era aproape să ne SCOATĂ din Uniunea Europeană. 

Încă tragem ponoasele legilor votate atunci. Și ne chinuim să scăpăm de moștenirea lăsată în urmă, de acea majoritate parlamentară condusă de personaje ca Șerban Nicolae, Eugen Nicolicea și Florin Iordache.

Unul dintre principalii responsabili pentru aceste lucruri este CHIAR premierul care a dat OUG 13. El este acum în stânga mea, adus la loc de cinste de PNL. La un singur pas, de a fi din nou, șeful executivului. 
Colegilor din PNL...Ați preferat un guvern alături de cei pe care i-ați numit inamici, doar ca să deturnați încrederea și voturile românilor.  Ați preferat un guvern al prăduirii cu PSD, în locul unui guvern al reformelor cu USR. Ați preferat să urmați calea bătătorită în 30 de ani, a MICILOR interese de grup, în detrimentul cuvântului dat, în fața alegătorilor.

Sperați ca memoria electoratului să fie scurtă, iar până în 2024 să nu mai conteze ce faceți acum. Dar pentru ASTA, colegi din PNL, românii NU vă vor ierta.



Go to top