Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatorul USR PLUS Sebastian Cernic: ”Spitalul Județean Bacău, sub conducerea PSD, ocupă locul 1 pe lista spitalelor cu abateri mari în numărarea deceselor COVID-19!"

 Senatorul USR PLUS de Bacău, Sebastian Cernic, acuză managementul spitalului municipal din Bacău, controlat de PSD,  de incompetență, în condițiile în care unitatea sanitară înregistrează cele mai mai discrepanțe în numărarea deceselor de Covid-19.
Într-o declarație politică, Sebastian Cernic citează raportul Ministrului Sănătății cu privire la decesele COVID care arată că la Spitalul Județean Bacău s-au înregistrat cele mai mari erori, la nivel național, privind cifrele comunicate. De asemenea, senatorul USR PLUS de Bacău, arată că una din cauzele pentru care s-a ajuns aice este politizarea funcțiilor de conducere și lipsa de profesionalism la nivelul Spitalului Județean Bacău.
 
Sebastian Cernic:Foarte profesionist, ministra sănătății, doamna Ioana Mihăilă, a declarat în Parlament că persoanele din comitet care au greșit modul de realizare a raportărilor vor fi cercetate disciplinar.  Domnule Ciolacu, dvs. ce mesaj aveți pentru președintele CJ Bacău, în subordinea căruia se află spitalul județean, referitor la situația deceselor COVID din județ? Ați fost vreodată curios să vă întrebați oamenii dumneavoastră din județe cum numără decesele de COVID? Ați luat în calcul că jumătate din raportările naționale sunt făcute de spitale aflate în subordinea PSD?”
 
Concluzia declarației politice a senatorului USR PLUS de Bacău, Sebastian Cernic, este că pe unele teme, cum ar fi depolitizarea conducerii spitalelor, se poate discuta și se poate face politică, dar că pandemia nu este o temă politică, pandemia este o criză sanitară care i-a lovit pe toți românii, iar oamenii politici ar trebui să fie fim mai buni în fapte, nu în replici politice.

Iată, în continuare, textul integral al declarației politice:
 
 
”Stimați colegi,
Vedem cum liderul opoziției, Marcel Ciolacu, a asmuțit toți parlamentarii PSD pe miniștrii sănătății, pe care i-a tot chemat la Camera Deputaților pentru a-i lua la întrebări, ba că de ce trebuie mască, ba acum, că de ce nu mai trebuie mască pe stradă.
Marcel Ciolacu se face că nu vede guvernarea PSD în teritoriu, acolo unde oamenii săi, din funcțiile de președinți ai Consiliilor Județene, conduc spitalele care fac raportările deceselor de COVID-19 la nivel național. Raportul ministerul sănătății cu privire la decesele COVID arată că la Spitalul Județean Bacău s-au înregistrat cele mai mari erori, la nivel național, privind cifrele comunicate.
Foarte profesionist, ministra sănătății, doamna Ioana Mihăilă, a declarat în Parlament că persoanele din comitet care au greșit modul de realizare a raportărilor vor fi cercetate disciplinar.
Domnule Ciolacu, dvs. ce mesaj aveți pentru președintele CJ Bacău, în subordinea căruia se află spitalul județean, referitor la situația deceselor COVID din județ?
Ați fost vreodată curios să vă întrebați oamenii dvs din județe cum numără decesele de COVID? Ați luat în calcul că jumătate din raportările naționale sunt făcute de spitale aflate în subordinea PSD?
Domnule Ciolacu, domnule Rafila, întrebările pe care le-ați adresat doamnei ministru a sănătății în plenul Camerei Deputaților sunt perfect valabile și pentru conducerea PSD a Spitalului Județean Bacău și chiar îi solicit lui Ivancea să răspundă băcăuanilor, ministrului și mai ales șefului său de partid la următoarele:
  • Cum explicați cifrele comunicate în luna martie?
  • Cine este responsabil la Bacău pentru cifrele raportate total aiurea?
  • Ați instruit oamenii corespunzător pentru raportarea situației deceselor la Bacău?
  • V-ați gândit că poate s-a ajuns aici din cauza politizării și a lipsei de profesionalism la nivelul Spitalului Județean Bacău?
Îi transmit lui Marcel Ciolacu să-l scoată la raport și pe Valentin Ivancea, președintele CJ Bacău și să ne spună și nouă ce-a aflat. Văd că președintele PSD este foarte dispus să sprijine guvernarea cu expertiza PSD, de aceea, personal, îi transmit că sunt interesat să ascult care sunt soluțiile PSD pentru ca Spitalul Județean Bacău să lucreze profesionist, competent și mai bine organizat, după exigențele declarate ale PSD.
Stimați colegi din opoziție, sunt multe subiecte, cum ar fi depolitizarea conducerii spitalelor, pe marginea cărora putem face politică. Pandemia însă nu este o temă politică, pandemia este o criză sanitară care ne-a lovit pe toți și mai ales pe oamenii de acasă, pentru care trebuie să fim mai buni în fapte, nu în replici politice.
Așadar, nu vă luați după cei care tot ne trimit să numărăm – să-și facă fiecare curat în propria curte – apoi să vadă paiul din ochiul celuilalt.”
 



Go to top