Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

enatoarea USR Anca Dragu: ”Nu există județe sărace, ci județe sărăcite de șpăgari, de șpăgi!”

Senatoarea USR Anca Dragu, fost ministru de finanțe, atrage atenția că nu există județe sărace, ci, în realitate, județele precum Vaslui, sărăcite prin transferul de avere de la comunitate către baronii locali, crescuți și susținuți de partidele care guvernează țara de peste 30 de ani.
Într-o declarație politică, senatoarea USR de București, Anca Dragu, arată că există doar județe sărace cu baroni bogați, cu patroni de județ.
Anca Dragu: De câte ori v-ați plimbat cu 1,25 milioane de lei în portbagajul mașinii? Covrigi și sarmale am mai avut poate cu toții în portbagaj, dar o geantă cu 1,25 milioane de lei, cu siguranță nu!  De câte ori ați cerut unei cunoștințe un împrumut de 1,25 milioane de lei și acea cunoștință vi l-a acordat? Mai mult ca sigur, niciodată!  Ei bine, baronul PSD, care a stăpânit județul Vaslui de peste 30 de ani, duce în portbagajul mașinii, printre sarmale și covrigi de Buzău, 1,25 milioane de lei – economiile sale sau poate un împrumut de la un prieten, că doar nu o fi șpagă.”
În declarația sa politică, senatoarea USR de București, Anca Dragu atrage atenția că sărăcia și repetenția sunt principalele cauze ale abandonului școlar în județul Vaslui, că iarna, pentru zeci de elevi din județ, drumul spre o viață mai bună începe la 6 dimineața, prin zăpadă și ger, pe jos la școală, drumuri la a căror reabilitare și modernizare, baronul PSD se opune.
Iată, în continuare, textul integral al declarației politice:
 
”Relația dintre baronii PSD și județele sărace. PatriHoții de la PSD, covrigii de Buzău, oala cu sarmale și un ”mizelic” de 1,25 milioane de lei
 
Domnule Președinte,
Doamnelor și domnilor,
Stimați colegi,
Câștigul salarial nominal mediu net, în anul 2022, a fost  3800 lei la nivel național,  3350 de lei la nivelul regiunii Nord-Est și numai 2980 de lei în județul Vaslui, cu o treime mai puțin decât media națională. Județul Vaslui a înregistrat în anul 2021 cea mai mare rată a șomajului dintre județele regiunii Nord-Est. În timp ce în Bacău, Botoșani și Iași rata șomajului a fost în jur de 3%, în județul Vaslui rata șomajului a ajuns la 8,6%. În plus, Vaslui este județul din România care domină la capitolul toaletelor în curtea școlii, având 111 unități școlare cu WC-uri în curte. Cu alte cuvinte, nu este nevoie de o analiză detaliată a datelor pentru a observa că județul Vaslui este cel mai sărac din țară.
Problema este că în realitate, județele precum Vaslui nu sunt sărace! Ele sunt sărăcite prin transferul de avere de la comunitate către baronii locali, crescuți și susținuți de partidele care guvernează țara de peste 30 de ani. Județe sărace cu baroni bogați, cu patroni de județ.
De câte ori v-ați plimbat cu 1,25 milioane de lei în portbagajul mașinii? Covrigi și sarmale am mai avut poate cu toții în portbagaj, dar o geantă cu 1,25 milioane de lei, cu siguranță nu!
De câte ori ați cerut unei cunoștințe un împrumut de 1,25 milioane de lei și acea cunoștință vi l-a acordat? Mai mult ca sigur, niciodată!
Ei bine, baronul PSD, care a stăpânit județul Vaslui de peste 30 de ani, duce în portbagajul mașinii, printre sarmale și covrigi de Buzău, 1,25 milioane de lei – economiile sale sau poate un împrumut de la un prieten, că doar nu o fi șpagă!
Într-o zonă sărăcită, cu drumuri desfundate, mașina baronului PSD a fost oprită și percheziționată de către ofițerii DGA și Jandarmerie, asta după ce acesta a fost filmat în timp ce primea o geantă cu 1,25 de milioane de lei. Bogatul lider PSD s-a arătat indignat că, în mijlocul sărăciei, trebuie să explice în fața procurorilor de unde provine bogăția, și nu la sarmale și covrigi ne referim.
Pentru a ne arăta că PSD-ului nu-i place corupția, conducerea partidului a decis excluderea baronului din Vaslui din partid. Întrebarea este: a câta oară transportă baronul PSD, stăpânul celui mai sărac județ din România, covrigi, sarmale și 1,25 milioane de lei? Și oare, până în acest moment, colegii de partid nu știau de hobby-ul dumnealui? Greu de imaginat că ținea toți banii doar pentru el și că nu-i împărțea cât de cât frățește cu colegii de la PSD.
În acest timp, sărăcia și repetenția sunt principalele cauze ale abandonului școlar în județul Vaslui. Iarna, pentru zeci de elevi din județ, drumul spre o viață mai bună începe la 6 dimineața. Prin zăpadă și ger, copiii sunt nevoiți să meargă pe jos la școală, întrucât primăria nu mai trimite microbuzul după ei din cauza drumurilor foarte proaste. Drumuri la a căror reabilitare și modernizare, baronul PSD se opune. După mai mult de o oră de mers prin frig, elevii ajung aproape înghețați la școală, unde sunt nevoiți să folosească toaleta din curtea școlii. Alți zeci de copii din județ, nu au deloc șansa la educație, întrucât părinții nu își permit să îi trimită la școală.
Tătucul județului Vaslui, dar și mulți alții ascunși acum prin birouri, cunosc realitatea, însă aleg să se decupleze de ea și să lărgească buzunarele, în locul unei munci asidue pentru bunăstarea comunității, a semenilor, cei pe care i-au păcălit ani și ani de zile pentru a-i vota și a le croi, astfel, drumul către borcanul cu miere.
Mai trist este că acest baron va executa o pedeapsă privativă de libertate de cel mult 2-3 ani, apoi se va întoarce la huzurul pe care și l-a creat din banii noștri. Dincolo de corupție, acest baron PSD este vinovat de distrugerea viitorului copiilor din județ, de alungarea vasluienilor în lumea largă pentru o viață mai bună și de ținerea în beznă și sărăcie a oamenilor cinstiți. Din păcate, pentru aceste crime, baronul PSD nu va plăti!
Rușine PSD, rușine PNL pentru asocierea cu un partid care mereu a sărăcit România!”
 



Go to top