Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întrevederea senatorului Cristian Dumitrescu, preşedintele Comisiei pentru politică externă, cu E.S. Hitoshi Noda, ambasadorul Japoniei în România

Președintele Comisiei pentru politică externă, senatorul Cristian Dumitrescu, a avut joi, 18 aprilie 2019, o întrevedere cu E.S. Hitoshi Noda, ambasadorul Japoniei la București.
Senatorul Cristian Dumitrescu a adresat felicitări noului ambasador japonez cu ocazia numirii în funcție și l-a asigurat de toată deschiderea sa pentru o colaborare cât mai bună pe perioada mandatului, în vederea aprofundării relațiilor bilaterale româno-nipone.
Președintele Comisiei pentru politică externă a reiterat angajamentul ferm al autorităților române privind decizia de a ridica relațiile dintre cele două țări la nivel de Parteneriat Strategic, luată cu ocazia vizitei istorice la București a Prim-Ministrului Shinzo Abe. Totodată, senatorul a exprimat speranța că acest acord va fi semnat până în 2021, când se vor împlini 100 de ani de la deschiderea oficială a Legaţiei României la Tokyo.
Demnitarul român a evidențiat faptul că Japonia rămâne unul dintre cei mai importanți  parteneri economici ai României în Asia și a reafirmat sprijinul pentru diversificarea inițiativelor de cooperare și investiții.



Go to top