Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Comunicat de presă - Deschiderea Congresului Național al Societății Române de Transplant Medular, ediția a III-a


Joi, 9 mai a.c., a avut loc la Palatul Parlamentului, în Foaierul Sălii de Plen – Senatul României, deschiderea Congresului Național al Societății Române de Transplant Medular, ediția a III-a.
Evenimentul este organizat de către Societatea Română de Transplant Medular sub auspiciile Comisiei pentru sănătate publică din cadrul Senatului României.
Congresul, care are loc în perioada 9-11 mai, reprezintă un bun prilej de a sintetiza şi împărtăşi cunoştinţe actuale, de a deschide noi orizonturi, într-un domeniu atât de inovativ precum transplantul de celule stem hematopoietice, asigurând în același timp suportul științific în dezvoltarea profesională a personalului medical. Indicațiile de transplant de celule stem hematopoietice s-au extins considerabil, devenind la ora actuală standard de tratament nu numai în bolile hematologice, dar și în boli autoimune sau neurologice.
În deschiderea evenimentului au luat cuvântul senatorii: prof. dr. Florian Bodog şi dr. Emanuel Gabriel Botnariu, membrii ai Comisiei pentru sănătate publică din Senatul României, conf. dr. Alina-Daniela Tănase, preşedintele Societăţii Române de Transplant Medular,  dr. Dan Octavian Alexandrescu, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății, dr. Carmen Orban, manager Institutul Clinic Fundeni și prof. dr. Ștefan Ciurea - președintele Congresului. Pe lângă specialiştii români, au mai participat şi prestigioși specialiști din SUA, Franța, Germania, Liban și Japonia, lideri de opinie din specialitatea de transplant medular.
 
 
 



Go to top