Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatorul USR Remus Negoi: ”Sună incredibil, dar domnul ministru Rafila se plânge că nu poate construi spitalele pentru care are bani din PNRR!”

Senatorul USR de Constanța, Remus Negoi, îl acuză pe Ministrul Sănătăți, Alexandrul Rafila, că își pregătește momentul în care să spună că spitalele promise în PNRR nu vor mai fi construite, deși are bani pentru acest proiect.
 
Într-o declarație politică, senatorul USR Remus Negoi argumentează că dacă mai era nevoie de

Încă o dovadă ca actuala coaliție de guvernământ nu are decât o singură prioritate – devalizarea prin orice mijloace a banului public – iar românii pot să sufere de frig, de foame de boală, atâta timp cât nu deranjează mai-marii PSD-PNL-UDMR.
 
Remus Negoi: ”La un singur lucru se pricepe PSD: să facă numiri politice Pe pile de partid. ANDIS - Agenția nouă care trebuia să aducă specialiști români din țară și din străinătate - arhitecți, ingineri, project manageri – care trebuie să se ocupe de investițiile în cele 25 de spitale a fost sufocată cu oameni de partid fără absolut nicio legătură cu construcția de spitale. Din presă am aflat chiar că unul dintre directorii numiți la ANDIS a făcut și pușcărie!”
 
In declarația sa politică, senatorul USR de Constanța, Remus Negoi, arată că, pentru prima dată, prin PNRR, avem prinși 180 de milioane de euro ca finanțare pentru medicina de prevenție, adică 3.000 de cabinete medicale renovate și tehnologizate, ceea ce este o șansă unică pentru a aduce sistemul sanitar din România în secolul XXI.
 
Ori, în loc să aibă grijă ca acești bani să fie cheltuiți conform destinației lor, în folosul românilor, ministrul Rafila plânge cu lacrimi de crocodil de mila pacienților, în timp ce împarte sinecuri la membri de partid.
Există o singură concluzie a declarație politice a senatorului USR de Constanța, Remus Negoi: ”Demisia, domnule Rafila!”
 
Iată, în continuare, textul integral al declarației politice:
 
”Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, se plânge mereu
 
A trecut un an de la instalarea ministrului Alexandru Rafila în funcția de ministru al Sănătății.
Mă așteptam să apară domnul ministru, în toate mediile posibile, anunțând un bilanț excelent. Dar nu e nicio surpriză – ministrul Rafila nu a ieșit nicăieri. Cu nimic. Pentru că nu are nimic de spus, atâta timp cât nu a făcut nimic.

Totuși, s- a remarcat cu ceva – lacrimi de crocodil. A plâns pe unde a putut că nu se poate. Că nu poate. Că e greu. Că nu știe cum. Că sunt puține posibilități.

Spuneam acum 8 luni că Alexandru Rafila recunoaște că are bani de spitale, prin PNRR. Sunt 1,7 miliarde de euro pentru 25 de spitale. El trebuie doar să aleagă din cele 49 de proiecte existente. Atât. Dar nici măcar lucrul acesta nu-l poate face. Și spune, senin, că nu poate.

Chiar și Marcel Ciolacu, PSD-istul șef, a ieșit să spună că nu vor putea să absoarbă banii din PNRR pentru spitale! Vă dați seama câtă indolență și incompetență? Numai că Ciolacu și Rafila știu ceva. Să facă numiri politice Pe pile de partid. ANDIS - Agenția nouă care trebuia să aducă specialiști români din țară și din străinătate - arhitecți, ingineri, project manageri – care trebuie să se ocupe de investițiile în cele 25 de spitale a fost sufocată cu oameni de partid fără absolut nicio legătură cu construcția de spitale. Din presă am aflat chiar că unul dintre directorii numiți la ANDIS a făcut și pușcărie! Curat – murdar, coane Marcele, coane Alexandru.
 
Mai mult, declarațiile elucubrante ale ministrului Rafila vin să întărească ceața în care se află și din care nu poate ieși. Plângea domnul Rafila că de ce am pus noi, USR, în PNRR înființarea unui departament profesionist la Ministerul Sănătății care să se ocupe de construcția de spitale? Tocmai de aia, pentru că Ministerul Sănătății nu a fost în stare să construiască niciun spital, deși aveau o grămadă de “specialiști” care chipurile se ocupau de asta. Nu a fost să fie.
 
Avem cel mai slab trimestru pe PNRR: 15 jaloane din 24 erau întârziate la expirarea termenului.

Niciodată nu am avut până acum atât de multe jaloane neîndeplinite la expirarea unui termen din PNRR. Doar 9 din cele 24 de jaloane pe care România le avea de închis în T3 2022 au fost finalizate la termen. Vă dați seama ce incompetenți?

Pentru prima dată, prin PNRR, avem prinși 180 de milioane de euro ca finanțare pentru medicina de prevenție, adică 3.000 de cabinete medicale renovate și tehnologizate. Ce a făcut ministrul Rafila?
A deschis apelul, după care a stins lumina și a închis ușa.

Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie îl acuză pe Rafila că a delegat unui singur consilier să se ocupe de proiectele trimise, după care consilierul a plecat în concediu. În tot acest timp, Rafila se plânge în conferință de presă că medicii de familie nu trimit suficiente proiecte!

Adică mai bine dă vina pe alții, pentru propria-i incompetență.

Domnul Rafila are totul mură în gură, lăsat de USR. Ar trebui ca ministrul să se ridice de pe fotoliul comod, de unde mai aruncă câte un mesaj somnoros.

De fapt, cel mai bine pentru toată lumea e să apară demisia de onoare a Ministrului-Nimic-NuPot-E-Greu, Alexandru Rafila! De-mi-si-a!”
 



Go to top