Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

,,Stimulentul financiar lunar pentru profesori - o măsură de echitate!"

În data de 15 septembrie 2020, Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport  s-a reunit într-o şedinţă online, pe ordinea de zi aflându-se dezbaterea şi elaborarea raportului asupra propunerii legislative pentru acordarea unui stimulent de risc pentru personalul din învățământ pe întreaga durată a stării de alertă și urgență, ca urmare a riscului răspândirii coronavirusului COVID-19, iniţiatori: Cazanciuc Robert-Marius - senator PSD; Preda Radu-Cosmin - senator PSD; Stănescu Paul - senator PSD; Ciolacu Ion-Marcel - deputat PSD; Simonis Alfred - Robert - deputat PSD.
Propunerea legislativă iniţiată de PSD are ca obiect acordarea lunară a unui stimulent de risc pentru personalul din învățământul de stat pe întreaga durată a stării de alertă și a stării de urgență, în contextul răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2.
Membrii comisiei au analizat propunerea legislativă și au hotărât,  cu majoritate  de voturi, să adopte raport de admitere cu amendamente admise. Astfel, conform amendamentelor comisiei, Art. 1 - (1) s-a modificat, după cum urmează: Cadrele didactice, precum și personalul didactic auxiliar și personalul nedidactic din învățământul preuniversitar și universitar de stat, din învățământul particular acreditat și din unitățile de învățământ preuniversitar, înființate în structura instituțiilor de învățământ superior, vor primi un stimulent de risc în cuantum de 2000 de lei lunar, respectiv de 1500 de lei lunar acordat pe toată durata stării de alertă și a stării de urgență, pentru implicarea si expunerea în fața riscului răspândirii coronavirusului COVID-19.
Senatul este prima Cameră sesizată, urmând ca propunerea legislativă să intre la vot în Camera Deputaţilor.
Preşedintele comisiei, senatorul Liviu-Marian Pop a menţionat: ,,Stimulentul financiar lunar pentru profesori, este o măsură de echitate, pe modelul celui primit deja de personalul medical. Este vorba de fapt de un act de dreptate, întrucât ceea ce fac acum dascălii, presiunea şi expunerea puternică la care sunt expuşi îi plasează în linia întâi! Educaţia este vitală pentru viitorul copiilor noștri, iar dascălii au un rol major! Sperăm că legea nu va fi contestată la Curtea Constituțională, iar românii vor vedea, pentru a mia oară, cine respectă cu adevărat educația românească și cine o sabotează prin orice mijloace!”
 



Go to top