Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatorul USR PLUS Marius Bodea: ”Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989, o căpușă bugetară salvată de CCR”

Senatorul USR PLUS de Iași, Marius Bodea, consideră că una dintre instituțiile controlate de PSD, Curtea Constituțională, ajută să supraviețuiască o altă instituție prin care PSD căpușează bugetul de stat precum și cercetarea istorică despre revolta poporului român împotriva comunismului și a lui Nicolae Ceaușescu: Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989.

Într-o declarației politică, Marius Bodea susține că Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989, nu poate stabili adevărul istoric despre ce s-a întâmplat atunci în condițiile în care a fost înființat de Ion Iliescu, o persoană acum trimisă în judecată tocmai pentru implicarea directă în uciderea, după fuga lui Ceaușescu, a câteva sute de români care au luptat pentru ca noi să fim liberi de dictatură.

Marius Bodea: ” Iliescu a numit în colegiul IRRD, pe viață, persoane apropiate lui, iar după ce nu a mai fost președinte al țării a devenit președinte la acest institut pe care și l-a pregătit ca o sinecură pentru el, pentru cel care l-a ajutat în 1989 să preia puterea și pentru cei care după 1989 l-au ajutat să o mențină. Mandatul membrilor Colegiului IRRD nu are o limită, potrivit legii strâmbe adoptată de PSD. O aberație în sine, practic acești oameni nu riscă nimic dacă nu fac nimic. Din contră.”
 
La finalul declarației politice, senatorul USR PLUS de Iași, Marius Bodea, se întreabă, retoric, cum ar putea să stabilească adevărul despre crimele din Revoluția Română cei judecați pentru crime împotriva umanității în timpul Revoluției Române?
Iată, în continuare, textul integral al declarației politice:
 
Titlul declaraţiei politice: O căpușă salvată de CCR
 
PSD a căpușat România, în diversele sale forme politice, din primele zile ale Revoluției din 1989 până astăzi. A confiscat instituțiile imediat după căderea lui Nicolae Ceaușescu și nu vrea să lea drumul nici până azi.
Una dintre instituțiile controlate de PSD, Curtea Constituțională, ajută să supraviețuiască o altă instituție prin care PSD căpușează inclusiv cercetarea istorică despre revolta poporului român împotriva comunismului și a lui Nicolae Ceaușescu.
Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989, care pe hârtie ar trebuie să stabilească adevărul istoric despre ce s-a întâmplat atunci, a fost înființat în 2014 de către Ion Iliescu, pe atunci președinte al României, iar acum trimis în judecată, alături de Gelu Voican Voiculescu tocmai pentru implicarea lor directă în uciderea, după fuga lui Ceaușescu, a câteva sute de români care au luptat pentru ca noi să fim liberi de dictatură.
Iliescu a numit în colegiul IRRD, pe viață, persoane apropiate lui, iar după ce nu a mai fost președinte al țării a devenit președinte la acest institut pe care și l-a pregătit ca o sinecură pentru el, pentru cel care l-a ajutat în 1989 să preia puterea și pentru cei care după 1989 l-au ajutat să o mențină.
Mandatul membrilor Colegiului IRRD nu are o limită, potrivit legii strâmbe adoptată de PSD. O aberație în sine, practic acești oameni nu riscă nimic dacă nu fac nimic. Din contră. În 2019, ultimul an de funcționare a acestui Institut al Revoluției Române înainte de a fi desființat de Guvern, 70% din buget era alocat pentru salarii. Practic, nu mai rămânea mai nimic pentru obiectul principal de activitate, cercetarea.
Oricum nu conta. Cum să stabilească adevărul despre crimele din Revoluția Română cei judecați pentru crime împotriva umanității în timpul Revoluției Române?
CCR, organism care a ajuns să legifereze peste Parlament și care efectiv a eliberat infractori, peste capul justiției, a mai comis o ticăloșie atunci când a respins desființarea acestei rezervații de nomenclaturiști care este Institutul Revoluției Române.
 
Fapt care ne confirmă că mai avem multă treabă până să curățăm România de sechelele sale comuniste. Dar vom reuși, până la urmă!
 



Go to top