Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatorul USR Sebastian Cernic: ”Pentru PSD, guvernarea e simplă: ajutoare sociale pentru cei mulți, bugete grase pentru partid și oamenii lor.”

Senatorul USR de Bacău, Sebastian Cernic, acuză PSD că folosește o rețetă populistă pentru a guverna în interesul camarillei de partid: ajutoare sociale pentru cei mulți, bugete grase pentru firmele de partid și oamenii lor.
 
Într-o declarație politică, Sebastian Cernic arată că folosirea pomenilor politice de la bugetul local și central sub formă de alocații nu reprezintă o rezolvare a problemei sărăciei. Pe acest fundal, senatorul Sebastian Cernic face un apel către PNL să nu readucă la guvernare PSD cu ale sale metode desuete de făcut politică.
 
Sebastian Cernic: ” Înțelepții lumii spuneau: "Dă-i unui om un peşte şi va fi sătul; învaţă-l să pescuiască şi va fi sătul o viaţă întreagă." Ce a făcut PSD în România a fost să dea mereu săracilor câte un pește, sub formă de ajutor social, să le potolească puțin foamea, de la o lună la alta. La PSD, guvernarea e simplă: ajutoare sociale pentru cei mulți, iar bugetele grase pentru partid și oamenii lor. Astăzi, după două luni de criză politică, România este blocată între două opțiuni: politica ajutoarelor sociale marcă înregistrară PSD sau reforme și investiții, cu USR. ”
 
Concluzia declarației politice a senatorului USR de Bacău, Sebastian Cernic, este clară: PNL are două alternative pentru ieșirea din actuala criză politică, două alternative incompatibile una cu cealaltă: fie alege pomenile politice, marca PSD, fie alege să revină la coaliția de guvernare cu USR și UDMR, pe baza unui program clar de reforme, de investiții, de programe de dezvoltare socială, care să asigure prosperitatea tuturor românilor.

Iată, în continuare, textul integral al declarației politice:
 
"Tandemul Benea-Ivancea clasează Bacăul pe locul doi în topul săracilor-asistați sociali ai României"
 
Stimați colegi,
 
Înțelepții lumii spuneau: "Dă-i unui om un peşte şi va fi sătul; învaţă-l să pescuiască şi va fi sătul o viaţă întreagă." Ce a făcut PSD în România a fost să dea mereu săracilor câte un pește, sub formă de ajutor social, să le potolească puțin foamea, de la o lună la alta.
 
Populația încă nu s-a vindecat de traumele produse de guvernarea baronilor locali ai PSD. O spun cifrele la zi: 156.297 este numărul beneficiarilor de ajutor social (venit minim garantat) în septembrie 2021, potrivit datelor centralizate Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS). Județele conduse de PSD sunt încă primele în topul cu cei mai mulți asistați sociali. Bacăul are 8.752 de beneficiari. Tandemul Benea-Ivancea clasează Bacăul pe locul doi în topul săracilor-asistați sociali ai României, după Dolj, unde cuplul Olguța-Manda este mama și tata lor.
 
Nu vă îngrijorează, stimată colegă senator, Cristina Breahnă-Pravăț, și numărul mare de băcăuani care abia trăiesc de pe o zi pe alta? În România postdecembristă, în ultimii 31 de ani, toți președinții Consiliului Județean Bacău au fost de la PSD. Să vi-i amintesc? Neculai Lupu, Dragoș Benea, Sorin Brașoveanu, Valentin Ivancea. Vă rog, stimată colegă, să-i băgați în ședință pe acest subiect pe domnii Ivancea, președintele CJ și pe domnul Benea, europarlamentar, să găsească soluții, cum ar fi investiții și locuri de muncă. Zilele trecute dumneavoastră personal acuzați rata scăzută de vaccinare din județ. Ce ziceți, se leagă cifrele între ele? Când oamenii nu știu ce să pună pe masă diseară și după ce au fost mințiți ani la rând, credeți că mai pot fi acuzați că acum nu mai știu pe cine să creadă sau că n-au educația necesară să aleagă vaccinul? Nu vă crapă obrazul puțin de rușine?
 
La PSD, guvernarea e simplă: ajutoare sociale pentru cei mulți, iar bugetele grase pentru partid și oamenii lor. Astăzi, după două luni de criză politică, România este blocată între două opțiuni: politica ajutoarelor sociale marcă înregistrară PSD sau reforme și investiții, cu USR.
 
Stimați colegi liberali, intrarea la guvernare a PSD ar fi o greșeală foarte mare. Nu vreau să mai văd români care se zbat prinși în acul undițelor PSD. Niciun om nu trebuie să fie umilit de cei care guvernează! Noi, cei de la USR și PNL suntem astăzi suficienți în Parlament cât să facem o coaliție stabilă, pentru că românii au crezut în noi. Românii și-au pus speranța în noi și ne-au votat. Ne-au votat pentru că am înghețat în stradă luptând cu PSD, ne-au votat pentru că am rezistat alături de ei în fața tunurilor cu gaze lansate de PSD în Piața Victoriei. Am stopat legislația pregătită de Iordache și Dragnea pentru salvarea marilor corupți ai politicii românești.
 
Stimați colegi liberali, să ne așezăm la masă și să le dăm românilor șansa să învețe să pescuiască, la figurat, cele mai bune oportunități pentru a progresa uman, personal și profesional. Ce trebuie să facem este să cumpărăm undițe pentru oameni. Avem suficiente fonduri europene pentru investiții. USR-PNL-UDMR este singura coaliție care poate pune banii la lucru. Acum ori niciodată.”



Go to top