Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatorul USR Cristi Berea: ”Ciucă i-a abandonat pe ieșeni de dragul baronilor locali Chirica și Alexe”

Senatorul USR de Iași, Cristi Berea, acuză conducerea PNL că i-a abandonat pe ieșeni în mâinile clanurilor de dezvoltatori imobiliari, odată ce a anunțat că primarul Mihai Chirica și președintele CJ Costel Alexe se bucură de sprijinul partidului pentru un nou mandat.
 Într-o declarație politică, senatorul Cristi Berea spune că anunțul lui Nicolae Ciucă nu e nicio surpriză, căci PNL n-a fost niciodată partidul care să lupte pe bune împotriva corupției.
 
Cristi Berea: PNL nu a luptat niciodată împotriva coruptiei, doar a mimat această luptă, încercând să păcălească electoratul de dreapta. De altfel, nu e un secret pentru nimeni că mulți liberali și-ar fi dorit ca legile lui Dragnea împotriva Justiției să fie adoptate.”
În declarația sa politică, senatorul USR Cristi Berea afirmă că atunci când l-au adus pe Chirica în partid, de la PSD, peneliștii știau prea bine cu cine au de-a face, știau de afacerile imobiliare suspecte în care este implicată Primăria. La fel, membrii PNL știau și știu cine este Costel Alexe și cât de curat este actualul șef al Consiliului Județean Iași. ”PNL face scut în jurul penalilor, pentru că a acesta a fost comportamentul partidului dintotdeauna. Am speranța că minciuna și discursul dublu vor fi taxate aspru de electorat la alegerile viitoare!” mai spune senatorul USR de Iași.
Iată, în continuare, textul integral al declarației politice:
 
„Iașul baronilor
 
Stimați colegi, am sa vreau sa vă vorbesc astăzi despre Iași. Un Iași abandonat de către centru în mâna unor baroni locali. De data asta, baroni PNL...de care până și celor de la PSD le e jenă.
Săptămâna trecută, președintele PNL a vizitat Iașul cu ocazia Sfintei Parascheva. Am văzut mulți oameni surprinși de anunțul lui Nicolae Ciucă privind sprijinul pentru Mihai Chirica şi Costel Alexe la un nou mandat la Primăria Iași, respectiv șefia Consiliul Județean.
 
Mărturisesc faptul că nu aveam nici o așteptare de la șefii liberali. În plus, Ciucă nu pare omul care să ia măturoiul şi să se apuce de făcut curățenie în PNL. Mai degrabă, având în vedere traiectoria PNL din ultimii ani, am fost surprins să văd că liderii liberali de la București întârzie atât de mult momentul veștii celor două candidaturi.
 
Anunțul lui Nicolae Ciucă făcut la Iași nu e așadar nici o surpriză. PNL n-a fost niciodată partidul care să lupte pe bune împotriva corupției. Doar a mimat această luptă, încercând să păcălească electoratul de dreapta. De altfel, nu e un secret pentru nimeni că mulți liberali și-ar fi dorit ca legile lui Dragnea împotriva Justiției să fie adoptate.
 
Când l-au adus pe Chirica în partid, de la PSD, peneliștii știau prea bine cu cine au de-a face. Aveau cunoștință cu siguranță de afacerile imobiliare suspecte în care este implicată Primăria. La fel cum membrii PNL știu cine este Costel Alexe și cât de curat este actualul șef al Consiliului Județean Iași.
 
PNL face scut în jurul penalilor, pentru că a acesta a fost comportamentul partidului dintotdeauna. Am speranța că minciuna și discursul dublu vor fi taxate aspru de electorat la alegerile viitoare!”
 



Go to top