Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatorul USR Cristi Berea: ”Atâta lipsă de competențe ca în instituțiile din Iași, mai rar!”

Senatorul USR de Iași, Cristi Berea, face un catalog al cazurilor de incompetență dovedite în instituțiile ieșene.

Într-o declarație politică, senatorul USR Cristi Berea enumeră cele mai relevante exemple de incompetență instituțională în cei 9 ani conduși de administrația Chirica, 9 ani de incompetență în ceea ce privește instituțiile publice din Iași, Primăria și Consiliul Județean deopotrivă, unde PNL-ul si PSD-ul s-au rotit la putere.

Cristi Berea: Mi-e greu să cred că mai există vreun ieșean care să mai suporte aroganța și nesăbuirea administrației locale conduse de Mihai Chirica si Costel Alexe. Faptul că acești indivizi ne iau la mișto de aproape 10 ani de zile cu promisiuni false și proiecte care apar doar pe foaie însă nu și în realitate, ne demonstrează tuturor că ar face orice pentru a rămâne în funcție numai nu ceva productiv și semnificativ pentru Iași și pentru ieșeni.”

În continuare, textul integral al declarației politice:
 
„Lipsa de Competență din Instituțiile Ieșene
 
            În anul 2015, Mihai Chirica ajunge în postura de primar interimar al Iașului, după ce fostul primar, Gheorghe Nichita a fost suspendat din funcție. În anul 2016, dragul nostru Mihai a fost ales primar, urmând să mai obțină un mandat din anul 2020 până în prezent. Din păcate, acești 9 ani conduși de administrația Chirica au fost acompaniați și de 9 ani de incompetență în ceea ce privește instituțiile publice din Iași. La fel putem spune si despre Consiliul Județean, unde PNL-ul si PSD-ul s-au rotit la putere.
            Exemple ale lipsei de competență din partea instituțiilor publice din Iași sunt numeroase; unul recent ar fi contractul de deszăpezire semnat de Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor şi Podurilor din Iași care a ieșit din valabilitate pe data de 9 martie. Dacă am trăi într-o lume în care perioada ninsorilor începe strict pe 1 Decembrie și se încheie pe 1 Martie acest lucru nu ar fi o problemă, însă după cum toți bine știm, se pot întâmpla și evenimente neplăcute precum cel de anul trecut unde viscolul a lovit România în luna Aprilie. În urma acestui eveniment neplăcut, orașul Iași a fost blocat și sute de cetățeni au rămas sechestrați în propriile mașini pentru faptul că DJADP Iași a semnat contractul pentru deszăpeziri, ce să vedeți, tot până în luna martie. Problema principală este că ninsoarea din Aprilie anul trecut nu este un caz izolat, aproape în fiecare an apar ninsori și viscole după încheierea contractelor de deszăpezire, primăria și Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor şi Podurilor din Iași declarându-se de fiecare data “luați prin surprindere”, așa că, dragi ieșeni vă sfătuiesc ca în următoarea perioadă să aveți în permanență provizii în mașină în caz că administrația Chirica-Alexe este luată prin surprindere și anul acesta.
            Un alt exemplu apare la CET Holboca, unde primăria a amânat ani de zile proiectul de modernizare a centralei. Inițiativa primăriei de a demara proiectul a apărut abia după ce UE le-a aplicat sancțiuni în valoare de 25 de milioane de euro din cauza poluării produse. Un caz tipic al administrației Chirica de “nu facem până nu ne dă cineva peste mână”.
            De asemenea, să nu uităm și de Colegiul Pedagogic “Vasile Lupu” Iași, care avea o clădire veche de 130 de ani ce se dărâma peste copii, fiind declarată pe locul 6 al școlilor cu risc seismic din România. Primăria Iași a amânat pe parcursul anilor mai multe licitații care aveau ca scop reabilitarea acestei școli pentru că vă dați seama, nu câștiga cine trebuie.
            Mi-e greu să cred că mai există vreun ieșean care să mai suporte aroganța și nesăbuirea administrației locale conduse de Mihai Chirica si Costel Alexe. Faptul că acești indivizi ne iau la mișto de aproape 10 ani de zile cu promisiuni false și proiecte care apar doar pe foaie însă nu și în realitate, ne demonstrează tuturor că ar face orice pentru a rămâne în funcție numai nu ceva productiv și semnificativ pentru Iași și pentru ieșeni.”
 



Go to top