Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatorul USR PLUS de Diaspora, Radu Mihail, demersuri pentru apărarea drepturilor românilor care vor să lucreze în Marea Britanie

Senatorul USR PLUS de Diaspora, Radu Mihail a întreprins demersuri pentru apărarea drepturilor românilor care vor să lucreze în Marea Britanie, în contextul în care Brexit-ul a modificat condițiile în care cetățenii români pot munci legal în Regatul Unit.

Astfel, guvernul britanic a actualizat, pe site-ul instituțional, informația cu privire la obținerea vizei pentru diferitele categorii de lucrători. Din informațiile afișate, cetățenii români care vor dori să lucreze în Marea Britanie vor plăti cu 55 de lire mai mult pentru obținerea vizei, spre deosebire de cetățenii următoarelor state : Austria, Belgia, Croația, Cipru, Cehia, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Italia, Letonia, Luxemburg, Malta, Țările de Jos, Macedonia de Nord, Norvegia, Polonia, Portugalia, Slovacia, Spania, Suedia sau Turcia.

Radu Mihail Senator USR PLUS de Diaspora: ”Înțelegem că această măsură nu vizează în mod direct lucrătorii români, în această situație juridică regăsindu-se și cetățenii celorlalte state membre UE care au ratificat versiunea din 1996 a Cartei Sociale Europene și nu cea din 1961. Totuși, apreciem că este important să continuăm dialogul cu autoritățile britanice pe această temă, mai ales în contextul în care lucrătorii români reprezintă un aport semnificativ pentru economia Marii Britanii.”

Senatorul USR PLUS de Diaspora a întreprins demersuri la nivel instituțional pentru ca lucrătorii români care vor solicita viză de muncă în Marea Britanie să nu ajungă să fie afectați de această măsură și încureajează Ministerul Român de externe să ia toate măsurile la nivel diplomatic pentru ca interesele cetățenilor români care vor să lucreze în Marea Britanie să fie apărate corespunzător.



Go to top