Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatoarea USR Adina Săniuță: ”Guvernul continuă să se împrumute fără discernământ. Factura reală o vom plăti de îndată ce se vor încheia alegerile.”

Senatoarea USR de București, Adina Săniuță, acuză actualul guvern de inconștiență, în condițiile în care acesta se împrumută din ce în ce mai mult, la costuri din ce în ce mai mari.

Într-o declarație politică, senatoarea Adina Săniuță, care este și membră în comisia pentru buget-finanțe din Senat, arată că deși am ajuns doar la jumătatea anului,  guvernul s-a împrumutat deja cu peste 61% din necesarul brut de finanțare.

Adina Săniuță: ”Ca sa fie clar a trecut doar 50% din an, dar guvernul lui Ciolacu s-a împrumutat peste 60% din ce planificase pentru tot anul! Guvernul se află într-o situație dificilă. Am spus-o și noi, o spun și economiștii și analiștii financiari, dar cel mai clar o spun cifrele: deficitul este peste 3% acum și va ajunge la peste 8% din PIB la final de an, inflația abia că scade, cheltuielile statului continuă să crească necontrolat. Guvernul este interesat doar de două lucruri: să cumpere voturi, indiferent de costuri și să asigure finanțare pentru apropiații puterii. Românii de rând nu contează, ei pot fi cocoșați de taxe și sărăciți.”

În declarația sa politică, senatoarea USR de București, Adina Săniuță, spune că atunci când iese în fața românilor și spune că se împrumută pentru investiții, pentru digitalizarea administrației, pentru spitale noi și sigure, pentru drumuri și autostrăzi, Ciolacu minte.

Ea avertizează că în cazul în care guvernul va continua pe această cale, după alegeri guvernul nu va avea altă soluție decât să crească și mai mult povara fiscală pentru toți românii.

In continuare, textul integral al declarației politice:
 

”Guvernul continuă să se împrumute fără discernământ. Factura reală o vom plăti de îndată ce se vor încheia alegerile.

Abia am ajuns la jumătatea anului și guvernul s-a împrumutat deja cu peste 61% din necesarul brut de finanțare. Ca sa fie clar a trecut doar 50% din an, dar guvernul lui Ciolacu s-a împrumutat peste 60% din ce planificase pentru tot anul!

Guvernul se află într-o situație dificilă. Am spus-o și noi, o spun și economiștii și analiștii financiari, dar cel mai clar o spun cifrele: deficitul este peste 3% acum și va ajunge la peste 8% din PIB la final de an, inflația abia că scade, cheltuielile statului continuă să crească necontrolat. Guvernul este interesat doar de două lucruri: să cumpere voturi, indiferent de costuri și să asigure finanțare pentru apropiații puterii. Românii de rând nu contează, ei pot fi cocoșați de taxe și sărăciți.
 
Când ies în fața românilor spun că se împrumută pentru investiții, pentru digitalizarea administrației, pentru spitale noi și sigure, pentru drumuri și autostrăzi, Ciolacu minte.

Toate astea sunt cuprinse în PNRR, unde le-a inclus USR. Trebuie să știți că investițiile pe care le face Ciolacu sunt în sinecuri și posturi călduțe la stat, pentru pilele de partid.
 
Cheltuielile statului cu salariile este cu 20 miliarde de lei mai mari decât cheltuielile pentru investiții. Cifre, nu vorbe. Doar în mai, Guvernul a împrumutat 11,1 miliarde de lei, așteptăm cifrele pe iunie, dar cu siguranță nu vor fi îmbucurătoare, doar dacă le cosmetizează din pix.
 

Dacă se va continua așa, creșterile de taxe blocate acum, pentru că este an electoral, vor exploda în 2025. Românii vor fi și mai săraci, investițiile vor fi în continuare pe hârtie, iar statul va amaneta viitorul nostru pe termen lung. Soluțiile sunt simple, dar cine să le aplice, scăderi de taxe pe muncă, predictibilitate fiscală pentru mediul antreprenorial, scăderea cheltuielilor nesimțite ale statului pe miile de agenții, academii care produc nimic, finanțări ale firmelor de partid care doar mută banii dintr-o parte în alta, făcându-se că fac investiții în infrastructură și altele.”
 



Go to top