Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatorul USR Andrei Postică: „Coaliția impostorilor nu vrea reducerea TVA”

Senatorul USR de Galați, Andrei Postică, acuză coaliția PNL-PSD-UDMR că  nu guvernează în interesul tuturor cetățenilor, opunându-se diminuării nivelului TVA-ului, astfel coaliția toxică protejează doar interesele sinecuriștilor, a privilegiaților cu pensii speciale.

Într-o declarație politică, senatorul Andrei Postică argumentează că o creștere de salariu mai mare decât creșterea productivității muncii nu face decât să alimenteze inflația. ”A crescut, cumva, productivitatea muncii plimbătorilor de hârtii și ștampilorilor de profesie de prin ministere? Au devenit ei mai eficienți în atragerea de finanțări europene? Au introdus masiv digitalizarea în relația cu contribuabilul”, se întreabă retoric senatorul Andrei Postică iar răspunsul este: NU!      

Andrei Postică: USR a propus un proiect de lege de scădere a TVA-ului pentru combustibili de la 19% la 5%, proiect de lege ce ar fi dus la scăderea imediată a prețurilor pe tot lanțul de consum, scădere ce ar fi slăbit presiunea financiară ce apasă greu familiile. Dar coaliția toxică de la Palatul Victoria nu guvernează în interesul tuturor românilor, guvernează doar în interesul securiștilor și sinecuriștilor.”

În declarația sa politică, senatorul Andrei Postică arată că actualii ocupanți ai Palatului Victoria prezintă un total dezinteres pentru restul românilor și față de ce se întâmplă cu economia românească. Reducerea TVA-ului la carburanți la pragul de 5%, este blocată de coaliția sinecuriștilor, care a preferat menținerea TVA-ului la 19%, pentru a aduce bani pentru pensii speciale și pentru creșterea salariilor în ministere.

Iată, în continuare, textul integral al declarației politice:
 
”TOȚI pentru câțiva, Câțiva pentru EI
Creșterile accelerate de prețuri la combustibil au dus la mărirea prețurilor pentru toate produsele ce fac parte din necesitățile de bază ale românilor. Degradarea accentuată a nivelului de trai ar trebui să fie vizibilă și de la  Palatul Victoria.
De aceea, USR a propus un proiect de lege de scădere a TVA-ului pentru combustibili de la 19% la 5%, proiect de lege ce ar fi dus la scăderea imediată a prețurilor pe tot lanțul de consum, scădere ce ar fi slăbit presiunea financiară ce apasă greu familiile. Dar coaliția toxică de la Palatul Victoria nu guvernează în interesul tuturor românilor, guvernează doar în interesul securiștilor și sinecuriștilor: a apărat și a păstrat pensiile speciale și a crescut salariile unor categorii de funcționari – cei de prin ministere fiind primii beneficiari.
Când nu știi să administrezi, când nu știi – literalmente- ce să faci cu banii pentru a crește standardele de viață ale unei comunități, când nu știi să construiești spitale, școli, grădinițe, când nu știi să faci autostrăzi și drumuri decente, când nu știi să investești în dezvoltare, le dai oamenilor un ban să se descurce singuri.
Orice economist îți poate spune că o creștere de salariu mai mare decât creșterea productivității muncii nu face decât să alimenteze inflația. A crescut, cumva, productivitatea muncii plimbătorilor de hârtii și ștampilorilor de profesie de prin ministere? Au devenit ei mai eficienți în atragerea de finanțări europene? Au introdus masiv digitalizarea în relația cu contribuabilul? Răspunsul este: NU!
Coaliția impostorilor, a specialiștilor cu doctorate plagiate și cu licee terminate la 40 de ani, nu vrea decât să crească salariile celor angajați pe pile în ministere și agenții, actualii ocupanți ai Palatului Victoria arătând un total dezinteres pentru restul românilor și față de ce se întâmplă cu economia românească. Acum 25 de ani, am mai fost în filmul acesta, când, din gândirea economică a lui Nicu Văcăroiu și dorința de a cumpăra ”liniștea” românilor, guvernul creștea periodic salariile în timp ce activitatea economică la stat era în picaj. Rezultatul? Inflație de aproape 50%!
În loc să adopte o măsură de care ar fi beneficiat TOȚI românii – reducerea TVA la carburanți la 5% - coaliția securiștilor și sinecuriștilor a preferat – desigur – o măsură care-i favorizează pe cei puțini și pe cei privilegiați: țin TVA-ul la 19%, pentru a aduce bani pentru pensii speciale și pentru creșterea salariilor în ministere!”
 



Go to top