Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatorul USR Cristi Berea: „Ne vaccinăm și scăpăm!”

Senatorul USR de Iași, Cristi Berea salută faptul că un număr record de români s-au vaccinat în ultimele zile, numărul lor depășind constant 100.000, ceea ce arată că oamenii au înțeles că această boală nu este o glumă și că diferența între viață și moarte o face un vaccin.

Într-o declarație politică, senatorul Cristi Berea pledează pentru vaccinare,  ca cea mai sigură cale de a învinge pandemia, a ne proteja și a reveni la o viață normală. În același timp, el atrage atenția că valul 4 al pandemiei ar fi putut avea consecințe mai puțin dramatice dacă, în vară, unii actori politice nu ar fi luat, de dragul populismului, măsurile ce se impuneau.

Cristi Berea: Decredibilizarea instituțiilor statului și implicit la eșecul campaniei de vaccinare are câteva cauze clare: fake news-urile și dezinformarea, un premier iresponsabil pe numele Florin Cîțu, care la sfârșitul lunii mai 2021 a declarat că a învins pandemia și a ridicat restricțiile de protecție împotriva Sars-Cov-2, parlamentari precum Șoșoacă sau cei de la AUR, care au propagat o serie de discursuri anti-vacciniste și conspiraționiste, lipsa unei campanii de vaccinare coordonate cu seriozitate, colonelul Gheorghiță nefiind cea mai inspirată alegere.”

În declarația sa politică, senatorul USR de Iași, Cristi Berea, arată că în timp ce în toate țările europene campania de vaccinare a fost coordonată de ministerele sănătății, sub îndrumarea experților, dintr-un oarecare motiv la noi a intervenit armata.

Concluzia senatorului USR de Iași, Cristi Berea este clară și fără echivoc: ”Românii trebuie să conștientizeze că în acest război sanitar, fiecare din noi e responsabil pentru propria-i viață, iar soluția este simplă: ne vaccinăm și scăpăm!”

Iată, în continuare, textul integral al declarației politice:

”Ne vaccinăm și scăpăm!
 
Un număr record de vaccinări a fost înregistrat în ultimele zile, 127.948 de persoane vaccinate în raportarea de ieri. Cumva oamenii au înțeles că această boală nu este o glumă și că diferența între viață și moarte o face un vaccin.
Însă cum am ajuns aici și de ce România nu a putut evita efectele valului 4, având în vedere că prin respectarea restricțiilor ne-am menținut destul de bine în primul an de pandemie față de restul lumii? Răspunsul stă în câțiva factori cheie ce au condus la decredibilizarea instituțiilor statului și implicit la eșecul campaniei de vaccinare: fake news-urile și dezinformarea, un premier iresponsabil pe numele Florin Cîțu, care la sfârșitul lunii mai 2021 a declarat că a învins pandemia și a ridicat restricțiile de protecție împotriva Sars-Cov-2, parlamentari precum Șoșoacă sau cei de la AUR, care au propagat o serie de discursuri anti-vacciniste și conspiraționiste, lipsa unei campanii de vaccinare coordonate cu seriozitate, colonelul Gheorghiță nefiind cea mai inspirată alegere.  În toate țările europene campania de vaccinare a fost coordonată de ministerele sănătății, ceea ce pare și logic de altfel. Ar fi trebuit să lăsăm experții în sănătate să își facă treaba, dar dintr-un oarecare motiv la noi a intervenit armata.
Vara aceasta, în timp ce vestul Europei se confrunta cu cel mai puternic val de îmbolnăviri, litoralul românesc era plin ochi, iar pandemia devenise un subiect tabu pentru românii noștri: ce pandemie, unde-i pandemia, Bill Gates, cipuri, vor să ne omoare cu vaccinul, vor să ne lase infertili. Rolul pe care l-au jucat unii dintre actorii politici și anumite persoane publice în lupta contra acestui virus în România a fost unul crucial. Românii tind să aibă mai multă încredere în anumite fețe cunoscute decât în oamenii de știință, iar lipsa de interes și de educație pe partea sanitară au făcut să avem parte de o tragedie națională cu câte 500 de morți pe zi.
România este astăzi în doliu! Am ajuns în aceeași situație precum Italia la începutul pandemiei, sau New York, când nu mai era niciun loc la morgă, iar trupurile neînsuflețite stăteau în camioane refrigerate pe străzi. Astăzi companiile de pompe funebre nu mai fac față în România. Fiecare din noi cunoaște pe cineva care a murit de COVID sau care a ajuns să fie tratat în spital. Cineva trebuie să își asume responsabilitatea pentru acest dezastru sanitar.
Florin Cîțu, cât te mai ții de scaun? România nu are în momentul de față un Guvern legitim. Un iresponsabil a ajuns să țină o țară întreagă în șah pentru că nu își poate accepta eșecul în această guvernare.
Românii trebuie să conștientizeze că în acest război sanitar, fiecare din noi e responsabil pentru propria-i viață, iar soluția este simplă: ne vaccinăm și scăpăm!”
 



Go to top