Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

USR cere Biroului Permanent al Senatului să pună pe ordinea de zi a Plenului inițiativa legislativă de eliminare a pensiilor speciale

Senatoriii USR au depus o cerere la Biroul Permanent al Senatului prin care solicită adăugarea pe Ordinea de zi a plenului propunerea legislativă de eliminare a pensiilor speciale (L527/2021 pentru abrogarea art. 210 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ)

În cerea depusă senatorii USR arată că cele două comisii raportoare – comisia juridică și, respectiv, comisia de administratie - au avut ca termen de depunere al raportului data de 2/02/2022 astfel încât dezbaterea în Plen fost nepermis de mult amânată.
 
În cererea depusă, USR solicită și convocarea Comisiei pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului, Comisiei pentru muncă și protecție socială și Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi în data de marți, 27.09.2022, astfel încât raportul acestora să poată fi depus în cel mai scurt timp.
 
Cereri pentru convocarea celor două comisii raportoare au transmis direct la comisii și senatoarea USR Simona Spătaru – membră a comisiei juridice – și Andrei Postică – membru în comisia administrativă.
 



Go to top