Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatorul USR Irineu Darău: ” Nu mai protejați un sistem defect și corupt! Opriți traficanții, doar astfel veți proteja cu adevărat copiii!”

Senatorul USR de Brașov, Irineu Darău, acuză complicitățile între autoritățile responsabile și traficanții de droguri, autorități care, în loc să combată traficul de droguri și să-i prindă pe dealeri, se gândesc cum să testeze, în masă, elevii.

Într-o declarație politică, senatorul USR arată că ofensiva statului împotriva drogurilor a început cu războiul împotriva tinerilor și adolescenților, PSD și PNL se întrecându-se să facă exact ceea ce au învățat de la comuniștii din care se trag: să dea vina pe victime, pe cei care nu se pot apăra, mai ales pe cei care nu votează.

Irineu Darău: ” Lăsați copiii în pace și nu vă mai faceți că lucrați! Opriți traficanții!  În august 2021, un avion ușor a trecut în România din Ucraina și a fost capturat de ucraineni la întoarcere. O lună mai târziu, povestea s-a repetat cu un avion din Republica Moldova. Contrabanda cu țigări era nestingherită și se făcea cu avionul. În Portul Constanța, niciun gram de droguri nu a fost depistat în ultimii doi ani. Cum e posibil altfel decât cu complicitatea autorităților române? Tuțuleștii din diferite instituții de forță își văd în continuare liniștiți de treabă și doar au schimbat marfa: țigările cu drogurile de mare risc.”

În declarația sa politică, senatorul USR de Brașov, Irineu Darău, face un apel la toți ”Truțuleștii” din sistem să nu mai protejeze și să perpetueze i un sistem defect și corupt și să înceapă, cu adevărat, lupta împotriva crimei organizate și a traficanților de droguri deoarece doar astfel vor putea fi protejați, cu adevărat, copiii!
Iată, în continuare, textul integral al declarației politice:
 
Eșecul dirijat al statului român în combaterea traficului de droguri
 
Lăsați copiii în pace! În al 13-lea ceas, ofensiva statului împotriva drogurilor a început cu războiul împotriva tinerilor și adolescenților. PSD şi PNL se întrec să facă exact ceea ce au învățat de la comuniștii din care se trag: să dea vina pe victime, pe cei care nu se pot apăra, mai ales pe cei care nu votează. Lăsați copiii în pace! Prefectul Bucureștiului propune ca elevii să aducă adeverință medicală că au fost testați antidrog, condiție pentru înscrierea în anul școlar.

Un deputat PNL vrea să introducă o nouă materie dedicată combaterii consumului de droguri, deși aceste aspecte sunt incluse deja în discipline existente. Când în istoria educației a funcționat o astfel de abordare ca soluție principală la o problemă socială majoră? Nu au mai fumat în adolescență generațiile de adulți de azi pentru că li s-a spus că fumatul e nociv pentru sănătate? Petrecerile de Revelion ale tinerilor de ieri erau doar cu limonadă pentru că aflaseră cât de nesănătos este consumul de alcool?

Lăsați copiii în pace și nu vă mai faceți că lucrați! Opriți traficanții!
 
În august 2021, un avion ușor a trecut în România din Ucraina și a fost capturat de ucraineni la întoarcere. O lună mai târziu, povestea s-a repetat cu un avion din Republica Moldova. Contrabanda cu țigări era nestingherită și se făcea cu avionul. Am aflat că, în Portul Constanța, niciun gram de droguri nu a fost depistat în ultimii doi ani. Cum e posibil altfel decât cu complicitatea autorităților române?

Tuțuleștii din diferite instituții de forță își văd în continuare liniștiți de treabă și doar au schimbat marfa: țigările cu drogurile de mare risc. Vă reamintesc că, în 2019, radarele SCOMAR se stricau convenabil chiar când tone de cocaină năpădeau plajele. O parte din cocaină a eșuat pe țărm. Două tone. Restul a ajuns pe mâna interlopilor sârbi care au reușit să o facă pierdută. Mafioții sârbi cărau nestingheriți cocaina, cu tonele, chiar și după ce poliția era în alertă. Madagascarul l-a extrădat pe Mazăre. Serbia nu l-a trimis înapoi pe Sebastian Ghiță, partenerul de afaceri preferat al statului pe digitalizare.


Tuțuleștilor, ajunge! Nu mai protejați un sistem defect și corupt! Opriți traficanții, doar astfel veți proteja cu adevărat copiii!”
 



Go to top