Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea de către Nicolae-Ionel Ciucă, președintele Senatului, a unei delegații de politicieni germani, din cadrul partidului CDU/CSU conduse de Dr. Franz Josef Jung

Președintele Senatului, Nicolae-Ionel Ciucă, a avut astăzi, 31 mai a.c. o întrevedere cu o delegație de politicieni germani, din cadrul partidului CDU/CSU conduse de Dr. Franz Josef Jung.
 
Nicolae-Ionel Ciucă a exprimat, cu această ocazie, sprijinul deplin al Parlamentului României pentru obiectivul de a continua și consolida relațiile excelente existente cu Republica Federală Germania, atât la nivel bilateral, cât și la nivelul Uniunii Europene și NATO.
 
Dat fiind contextul de securitate actual, înaltul demnitar român a precizat că dezvoltarea industriei de apărare devine tot mai relevantă în proiecțiile pe termen lung privind competitivitatea economică a Uniunii Europene, iar România își exprimă interesul pentru participarea activă prin capacitățile și competențele naționale, fiind pregătită să se coordoneze cu statele membre ale UE în dezvoltarea în comun a acestor capacități.
 
În ceea ce privește relațiile tehnico-militare, Nicolae-Ionel Ciucă a afirmat: ”Industria națională de apărare se poate revitaliza prin întărirea colaborării tehnice cu firmele mai experimentate din Germania. În contextul creșterii capacității europene de producție a echipamentelor militare și a muniției, contribuția industriei germane de apărare este esențială. Încurajăm companiile germane să încheie și alte parteneriate tehnologice cu industria de apărare de la noi. O uriașă oportunitate poate fi participarea la procesul de modernizare a Armatei României.”
 
În plan european, România și Germania sunt profund angajate în eforturile comune pentru o Uniune Europeană mai puternică și rezilientă, printr-o contribuție substanțială și consecventă la dosarele și discuțiile cheie, atât privind dimensiunea internă, cât și cea externă a Uniunii Europene, a subliniat președintele Senatului.
 
Prin aceste angajamente, Nicolae-Ionel Ciucă a reafirmat determinarea Senatului României de a susține și promova parteneriatul strategic cu Germania, având în vedere beneficiile reciproce și impactul pozitiv asupra stabilității și prosperității regionale.



Go to top