Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatorul USR Cristi Bordei: ”Actuala coaliția de guvernământ din România este defazată. In timp ce Europa se pregătește de criză, guvernul dă petrecere!”

Senatorul USR de Cluj, Cristian Bordei, acuză actuala coaliție de guvernământ de inconștiență în condițiile în care echipa de la Palatul Victoria are cu totul și cu totul alte priorități decât românii și de ce se întâmplă în economia reală.
 
Într-o declarație politică, senatorul Cristian Bordei, argumentează că, în România, în contradicție totală cu tot ce se întâmplă în Europa și în lume, prin OUG 119, coaliția PSD-PNL-UDMR a anulat pur și simplu orice suport pentru companiile mari a pus în pericol iminent zeci de mii de locuri de muncă.
 
Cristian Bordei: ”Care sunt preocupările de bază ale politicienilor coaliției PSD-PNL-UDMR în acest moment?
Să impună prin noile legi ale educației modalități de acoperire a plagiatelor universitare și de întărire a puterilor baronilor cu miros politic din învățământ. Să-și asigure prin noile legi ale justiției protecție în fața legii pentru actele de corupție. Să găsească modalități de creștere a propriilor salarii, a pensiilor speciale și a sinecurilor politice la stat pentru oamenii lor.”
 
Senatorul USR de Cluj, Cristian Bordei acuză guvernul că nu va fi în stare să absoarbă banii alocați prin PNRR pentru construcția de spitale și probabil și pentru alte capitole de investiții, punând în pericol revenirea economiei românești exact acum, când este cea mai mare nevoie de o injecție de investiții în economie, în mijlocul celei mai mari furtuni geopolitice și economice din ultimii 80 de ani!
Iată, în continuare, textul integral al declarației politice:
 
România către PSD-PNL-UDMR: coborâți din naveta spațială! 
 
Care sunt preocupările de bază ale politicienilor coaliției PSD-PNL-UDMR în acest moment?
 
Să impună prin noile legi ale educației modalități de acoperire a plagiatelor universitare și de întărire a puterilor baronilor cu miros politic din învățământ.
 
Să-și asigure prin noile legi ale justiției protecție în fața legii pentru actele de corupție, prin centralizarea și politizarea deciziei la vârful sistemului pentru controlul magistraților.
 
Să găsească modalități de creștere a propriilor salarii, a pensiilor speciale și a subvențiilor pentru partide și de sporire a numărului sinecurilor politice la stat pentru oamenii lor.
 
În acest timp în Europa se întâmplă lucruri importante care vor avea un impact major asupra  economiei noastre la care, ca de obicei, suntem simpli spectatori.
 

De exemplu, Germania a anunțat zilele trecute un pachet uriaș de subvenții de 200 de miliarde de euro pentru a ajuta companiile germane să facă față crizei. Slovacia alocă 20% din PIB pentru subvenții acordate marii industrii. Toate celelalte state europene se întrec în măsuri care să sprijine economia pentru a o menține în funcțiune și competitivă în această perioadă extrem de critică, când atât prețurile energiei cât și dobânzile urcă la cer.

Doar în România, politicienii puterii parcă sunt extratereștri rămași într-o lume paralelă cu realitatea, prizonierii unei gândiri etatiste cu rădăcini în comunism conform căreia economia privată este doar vaca bună de muls până la epuizare.

În România, în contradicție totală cu tot ce se întâmplă în Europa și în lume, prin OUG 119, coaliția PSD-PNL-UDMR a anulat pur și simplu orice suport pentru companiile mari, punând în pericol iminent zeci de mii de locuri de muncă. Asta după ce deja aproape a distrus sectorul energetic prin întârzierile inacceptabile de 5 luni cu care plătește sumele datorate pentru compensarea prețurilor plafonate la energie. Mai grav, prin aceeași OUG 119, guvernul PSD-PNL-UDMR reînvie practic celebrii băieți deștepți din energie, acum cu o altă prezentare dar cu același potențial distructiv de corupție și de manipulare a pieței.

De parcă toate acestea nu erau de ajuns, Domnul Ciolacu ne anunță senin și că guvernul nu va fi în stare să absoarbă banii alocați prin PNRR pentru construcția de spitale și probabil și pentru alte capitole de investiții!

Adică nu numai că politicienii coaliției PSD-PNL-UDMR nu sunt în stare să cheltuie banii pe care ni-i dă gratis Europa, exact acum când este cea mai mare nevoie de o injecție de investiții în economie, dar ei, de fapt, sunt preocupați cum să facă bani mai mulți pe seama economiei private, în mijlocul celei mai mari furtuni geopolitice și economice din ultimii 80 de ani!!

Probabil singura speranță de salvare din abisul spre care ne împing aceste politici iresponsabile și această incapacitate crasă a coaliției de la putere de a înțelege realitatea, rămâne tot Comisia Europeană care discută deja la Bruxelles un nou plan de salvare comun. Adică exact aceeași Europă pe care mulți dintre politicienii puterii nu încetează să o hulească și să o scoată drept țap ispășitor pentru toate inepțiile lor când sunt în țară deși, când merg la Bruxelles sunt doar niște simpli spectatori, piese de mobilier care asistă, mute ca o lebădă, la deciziile care se iau acolo și pe care apoi le contestă.

Dragi colegi din coaliția PSD-PNL-UDMR, măcar în al 12-lea ceas, opriți  vă rog naveta spațială cu care hoinăriți prin galaxii îndepărtate unde totu-i bine și frumos și coborâți pe pământ, în țara numită România și treziți-vă la realitate! De data aceasta chiar nu mai ține cu “lasă-i bă că se descurcă” și cu “lasă bă că merge și-așa, lucrurile se rezolvă de la sine”!
 



Go to top