Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Coaliția PSD-PNL apără interesele operatorilor de jocuri de noroc, în loc să protejeze copiii

Senatorii PSD, PNL și UDMR apără interesele operatorilor de jocuri de noroc, sabotând orice încercare de a introduce reguli clare în lege care să protejeze copiii și tinerii de a deveni dependenți de ele.
 
 
Comisia pentru economie și industrii din Senat a amânat cu o săptămână adoptarea unui raport la inițiativa USR prin care se interzice operarea de săli de jocuri la mai puțin 300 de metri de școli grădinițe și locuri de joacă pentru copii (L859/2022), și care avea deja un raport de admitere cu unanimitate de voturi de la Comisia Juridică din Senat.
 
 
La dezbaterea din comisie, senatorul USR Sebastian Cernic a argumentat că nu există motive reale pentru o nouă amânare, în condițiile în care au fost adoptate punctele de vedere venite de la guvern privind introducerea unei dispoziții tranzitorii care prevede o perioadă de 12 de conformare pentru operatorii autorizați care funcționează la data intrării în vigoare a legii.
 
 
”Pe primul loc trebuie să fie sănătatea și binele copiilor și tinerilor, nu banii pe care-i varsă la buget o industrie. Dacă jocurile de noroc duc la dependență, dacă ele distrug vieți, dacă destramă familii și duc la suicid, trebuie să facem ceva și să facem rapid. Soluția, desigur, nu este să interzici jocurile de noroc, nimeni nu susține așa ceva, însă trebuie să luăm măsuri pentru a limita accesul copiilor la aceste jocuri de noroc și de aceea este necesară interzicerea păcănelelor la mai puțin de 300 de metri de școli și locuri de joacă”, spune senatorul USR Sebastian Cernic.
 
 
O a doua inițiativă USR (L50/2023), prin care se interzice publicitatea stradală pentru jocuri de noroc, s-a aflat pe ordinea de zi a Comisiei Juridice, unde senatorii PSD și PNL au votat un raport de respingere, motivând că aspectele cuprinse în inițiativa legislativă au fost deja reglementate. Senatorii USR Simona Spătaru și Virgil Bob au votat împotriva raportului de respingere.
 



Go to top