Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatorul USR Cristian Bordei: ” Centura metropolitană, fata morgana a Primăriei Cluj-Napoca!”

Senatorul USR de Cluj, Cristian Bordei, acuză Primăria Cluj-Napoca de incompetență crasă în privința proiectului de construire a centurii metropolitane Cluj.

Într-o declarație politică, senatorul Cristian Bordei argumentează că, împotriva a ceea ce pretinde Primarul Emil Boc, centura metropolitană n-avea cum să fie în PNRR deoarece Comisia Europeană a solicitat apăsat ca în program să fie incluse doar proiecte mature, proiecte care au deja toată documentația necesară pentru a începe imediat construcția. Or după cum tocmai s-a dovedit, centura metropolitană nu a avut și nu are nici acum un studiu de fezabilitate serios și aplicabil
 
Cristian Bordei: După cinci ani lungi, cât i-a trebuit Primăriei pentru finalizarea studiului, justificați tocmai prin complexitatea proiectului și subînțeleasa nevoie de a-l face cu temei, să ai fix Zero participanți la licitație, asta este o dovadă atât de flagrantă de incompetență că nu mai poate fi mascată nici cu cele mai meșteșugite tumbe de PR. Să n-aveți nicio îndoială: Zero participanți la licitație înseamnă un caiet de sarcini atât de prost făcut și răspunsuri atât de incompetente la întrebările și solicitările de clarificări tehnice ale potențialilor constructori, încât fie nimeni nu s-a încumetat să-și asume o ofertă, fie a fost imposibil de pregătit una coerentă!  Nu e asta definiția de manual a eșecului?”
 
În declarația sa politică, senatorul USR de Cluj arată că nu USR este de vină că centura metropolitană a Clujului nu a primit finanțare prin PNRR ci incompetența oamenilor aduși de Boc în primărie.
În încheiere, Cristian Bordei atrage atenția că există un risc real ca încă o generație de clujeni să îmbătrânească în trafic în așteptarea centurii metropolitane, această eternă promisiune pe baza căreia administrația PNL a câștigat rânduri de alegeri în Cluj-Napoca.
 
Iată, în continuare, textul integral al declarației politice:
 
 
”Centura metropolitană, fata morgana a Primăriei Cluj-Napoca!
Proiectul centurii metropolitane urma să fie demonstrația de forță a Primăriei Capitalei Ardealului, modelul de bune practici ardelenești în contrast cu dezordinea balcanică a Sudului. Cam asta a vândut publicului clujean Emil Boc în 2017 când a preluat cu mare tam-tam mediatic realizarea studiului de fezabilitate de la „structurile” centrale impotente. 
 
Însă după cinci ani lungi, cât i-a trebuit Primăriei pentru finalizarea studiului, justificați tocmai prin complexitatea proiectului și subînțeleasa nevoie de a-l face cu temei, să ai fix Zero participanți la licitație, asta este o dovadă atât de flagrantă de incompetență că nu mai poate fi mascată nici cu cele mai meșteșugite tumbe de PR.
 
Să n-aveți nicio îndoială: Zero participanți la licitație înseamnă un caiet de sarcini atât de prost făcut și răspunsuri atât de incompetente la întrebările și solicitările de clarificări tehnice ale potențialilor constructori, încât fie nimeni nu s-a încumetat să-și asume o ofertă, fie a fost imposibil de pregătit una coerentă!  Nu e asta definiția de manual a eșecului? Pentru ce am așteptat cinci ani?
 
Paradoxal, iată,  chiar și după ce au dat-o de gard federal, reprezentanții Primăriei continuă să recite mecanic aceeași gogoriță: USR a scos centura metropolitană din PNRR!
 
Păi eșecul monumental al acestei licitații este exact confirmarea perfectă a ceea ce a susținut USR, și anume că proiectul centurii metropolitane n-avea cum să fie în PNRR! Comisia Europeană a solicitat apăsat ca în PNRR să fie incluse doar proiecte mature, adică proiecte care au deja toată documentația necesară pentru a începe imediat construcția. Or după cum tocmai s-a dovedit limpede ca lumina zilei, centura metropolitană nu a avut și nu are nici acum un studiu de fezabilitate serios și aplicabil.
 
Cu alte cuvinte, chelul n-are păr din cauză că-i lipsește tichia de mărgăritar, fix din cauza asta s-a scremut Primăria Cluj-Napoca cinci ani să scoată un proiect făcut de mântuială, că nu era inclus în PNRR! Într-adevăr eșecul n-ar mai fi fost lamentabil, ci de-a dreptul grandios. Vă dați seama, clujeni, ce-am pierdut? Nu orice minciună repetată regulat devine adevăr, chiar și pentru asta există limite domnule Primar Emil Boc.
 
Din  păcate, există un risc real ca încă o generație de clujeni să îmbătrânească în trafic în așteptarea centurii metropolitane, această eternă promisiune pe baza căreia administrația PNL a câștigat rânduri de alegeri în Cluj-Napoca. Oare ce-ar mai trebui să se întâmple ca să înțelegem că, din păcate, actuala administrație și-a atins limitele și, cu tot respectul pentru realizările trecute, a venit timpul unor oameni noi care să ducă orașul la un alt nivel?
 
Nu de alta, dar cu actuala administrație locală riscăm să spargem ouăle fără să vedem vreodată omleta!”
 



Go to top