Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Grupul parlamentar al Alianței USR PLUS vot pentru deblocarea activității Consiliului de monitorizare a implementării Convenţiei privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi

USR PLUS a votat pentru aprobarea avizului negativ dat raportului Consiliului de monitorizare a implementării Convenţiei privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi pe anul 2019, deschizând astfel, calea pentru numirea unei noi conduceri, nepolitizate, a instituției.
 
Raportul de activitate al Consiliului de monitorizare a implementării Convenţiei privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi pe anul 2019 a primit aviz negativ al Comisiei pentru drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi asupra raportului de activitate al Consiliului de monitorizare, aviz ce a fost transmis Biroului Permanent la data de 3 noiembrie 2020. Din cauză că în data de 11 noiembrie 2020 Plenul Senatului nu s-a putut întruni din lipsă de cvorum, procedura de revocare din funcție a domnului Florinel Butnariu, președintele Comitetului de monitorizare a implementării Convenției privind drepturile persoanelor cu dizabilități a rămas în suspensie, susținut de PSD.
 
Radu Mihail liderul grupului USR PLUS din Senat: ”Este esential să demarăm cât mai rapid procesul de depolitizare al tuturor instituțiilor și agențiilor statului și implementarea cerințelor Legii 8/2016 care prevăd ca Președintele să fie propus de organizații non-guvernamentale din rândul unor persoane cu activitate recunoscută în societatea civilă și doar valitat de Comisia pentru drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi. USR PLUS se va asigura că procedura de selecție va aduce în fruntea Comitetului de Monitorizare o persoană competentă și care poate lucra în intreresul persoanelor cu dizabilități.”
 
Grupul parlamentar al Alianței USR PLUS solicită, conform Legii nr. 8/2016 privind privind înfiinţarea mecanismelor prevăzute de Convenţia privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi, declanșarea de îndată a procedurii de revocare din funcție a domnului Florinel Butnariu și declanșarea procedurii de numire a unui nou președinte al Comitetului de monitorizare.
 



Go to top