Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatorul USR Cristian Bordei: ” Unde sunt acoperiții Rusiei din România?”

Senatorul USR de Cluj, Cristian Bordei, se întreabă retoric: ”Unde sunt acoperiții Rusiei din România?”

Într-o declarație politică, senatorul Cristian Bordei se arată surprins că în timp ce majoritatea țărilor din Uniunea Europeană expulzează zeci de spioni ruși sub acoperire diplomatică, România nu a expulzat niciun diplomat al Federației Ruse la București.

Cristian Bordei atrage atenția că noi, statele civilizate, suntem într-un conflict cu o întreagă filosofie și mod de viață întruchipate de Putin, bazate pe cultul minciunii și al manipulării adevărului, al manipulării fricilor oamenilor în scopuri extremiste.

Cristian Bordei: ”Serviciile noastre secrete au fost foarte tăcute în această perioadă în care vedem cum în foarte multe țări se fac anchete iar spionii ruși, numiți diplomați, sunt expulzați. În România, liniște. Sistemul nostru, pătruns de corupție până în vârf, nu a găsit nici un agent  de influență rus. Suspect cel puțin.”

În încheierea declarației sale politice, senatorul USR de Cluj, Cristian Bordei, își expimă dorința de a vedea mai mult zel din partea instituțiilor de securitate responsabile și o prioritizare a protejării țării, a democrației.

Iată, în continuare, textul integral al declarației politice:

”Unde sunt acoperiții Rusiei din România?
  

După ce imaginile din localitățile ucrainiene ocupate de armata rusă au șocat lumea civilizată, a devenit clar faptul că regimul de la Kremlin trebuie izolat total, iar sancțiunile trebuie să crească în intensitate.

Este de neconceput faptul că în Europa secolului 21 asemenea scene sunt posibile, dar Rusia niciodată nu s-a integrat în cultura europeană până la capăt. Acest fapt, oricât l-ar nega unii, este real. Iar această imagine de cinism și brutalitate proiectată de armata rusă nu este singulară ci se înscrie pe o linie de continuitate care merge în timp, cel puțin până la cel de-Al Doilea Război Mondial.

Propaganda rusă și sateliții, idioții utili plasați pe unde s-a putut, au început deja să nege crimele. Au spus că imaginile au fost trucate, fapt demontat la scurt timp după apariția acestei minciuni sau că armata Ucrainei și-a ucis proprii cetățeni, cea din urmă fiind printre cele mai stupide narative rulate de vuvuzelele Rusiei.

Trebuie să înțelegem faptul că în Ucraina sau în conflictul hibrid declanșat pe scară largă cu mult înaintea invaziei, nu este vorba despre o luptă cu persoana Putin ci cu o întreagă filosofie și mod de viață pe care acesta le întruchipează. Ne luptăm cu un cult al minciunii și al manipulării adevărului, al manipulării fricilor oamenilor în scopuri extremiste. Drept urmare, măsurile nu trebuie să se oprească la granițele Rusiei și ar trebui să îi vedem pe cei care propagă aceste narațiuni în spațiul nostru. Instituțiile competente să ne ofere răspuns: îi finanțează cineva de la Moscova? Da sau nu? Serviciile noastre secrete au fost foarte tăcute în această perioadă în care vedem cum în foarte multe țări se fac anchete iar spionii ruși, numiți diplomați, sunt expulzați. În România, liniște. Suspect cel puțin.

Apoi vorbim despre AUR și prietenii, să nu existe dubiu. Pe canalele și mediile lor informaționale se propagă în mod continuu toate manipulările Rusiei. Intrați pe grupurile lor interne și veți vedea cum chiar cei din eșalonul întâi dau tonul acestor dezinformări. La vederea imaginilor cu victimele din Bucha, George Simion era mult mai preocupat să-și facă obișnuita băgare în seamă prin plenul reunit. Propria sa transmisiune live o dovedește.

În concluzie, aș dori să văd mai mult zel din partea instituțiilor de securitate responsabile și o prioritizare a protejării țării, a democrației. Până la prezidențiale mai este, așa că aveți timp și pentru acestea. Domnul Ciucă e în siguranță!



Go to top