Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatorul USR de Bacău, Sebastian Cernic: ”Guvernul PSD-Iohannis își face plinul de pe urma scumpirilor, nici gând să le oprească”

Senatorul USR de Bacău, Sebastian Cernic, acuză coaliția PSD-PNL-Iohannis că actualul val al scumpirilor este sunt un eșec al actualei guvernări.
             
Într-o declarație politică, Sebastian Cernic arată că inflația depășește 16%, mâncarea este mai scumpă ca niciodată, cu mai mult de 30% la prețurile alimentelor de bază (ulei, făină, ouă, zahăr, cartofi), că facturile la utilități și prețul la combustibil au ajuns la cifre record iar ratele la credite produc panică.
 
Sebastian Cernic: Să știți că este în regulă să vorbim public despre scumpiri. Chiar dacă nu vă place subiectul. Nici nouă, celor din opoziție, nu ne place. Nici românii de acasă nu sunt fericiți cu buzunarele goale sau chiar cu stomacul gol. Și este în regulă să recunoașteți, direct, că scumpirile sunt un eșec al guvernării voastre. Desigur, un eșec pentru oamenii care muncesc cinstit în țara asta, zi de zi, pe salarii mult sub cele din alte state europene. Pentru voi, scumpirile nu sunt o problemă, dimpotrivă, vă umflă bugetele. Și nu vă asumați nimic.”
 
În declarația sa politică, senatorul USR de Bacău avertizează că USR le va spune românilor în fiecare zi că Guvernul Ciolacu-Iohannis și toate pilele și relațiile din instituțiile publice, precum și afacerile PSD și PNL cu statul prosperă din creșterea prețurilor.
 
”Guvernul trăiește din inflație și în fiecare zi anunță noi taxe pentru români. Nu se mai sătură. Facem tot ce depinde de noi ca românii să afle acum PSD și PNL își fac plinul de pe urma inflației. Vom face tot ce depinde de noi ca la alegerile din 2024, românii să scape de guvernarea PSD-PNL” conchide declarația sa politică, Sebastian Cernic.
 
Iată, în continuare, textul integral al declarației politice:
 
”Guvernul PSD-Iohannis își face plinul de pe urma scumpirilor, nici gând să le oprească
 
 
            Prețurile au luat-o razna! Știu că știți, dar ridicați din umeri, stimați colegi care susțineți Guvernul. Este absolut necesar să vorbim despre scumpiri în Parlamentul României. Nimeni altcineva n-o face. La Cotroceni, președintele se bucură de liniște. La Guvern, premierul Ciucă a aflat abia acum două săptămâni că totul s-a scumpit și a pasat problema prețurilor la alimente la Daea. Asta s-a întâmplat într-o ședință de Guvern de la care ministrul agriculturii lipsea. Merge strună guvernarea, nu? Oricum, să-i dai lui Daea să facă ceva, fie că e prezent sau absent, tot că vorbești singur se cheamă.
Românilor nu le mai ajung banii. Mâncarea este mai scumpă ca niciodată, cu mai mult de 30% la prețurile alimentelor de bază (ulei, făină, ouă, zahăr, cartofi). Facturile la utilități și prețul la combustibil au ajuns la cifre record. Creditele produc panică. Inflația depășește 16%.
Stimați colegi de la guvernare, să știți că este în regulă să vorbim public despre scumpiri. Chiar dacă nu vă place subiectul. Nici nouă, celor din opoziție, nu ne place. Nici românii de acasă nu sunt fericiți cu buzunarele goale sau chiar cu stomacul gol. Și este în regulă să recunoașteți, direct, că scumpirile sunt un eșec al guvernării voastre. Desigur, un eșec pentru oamenii care muncesc cinstit în țara asta, zi de zi, pe salarii mult sub cele din alte state europene. Pentru voi, scumpirile nu sunt o problemă, dimpotrivă, vă umflă bugetele. Și nu vă asumați nimic. Dați vina pe război, pe oculta mondială sau Covid și v-ați spălat pe mâini de scumpiri.
Dar nu scăpați cu fuga. USR le va spune românilor în fiecare zi că Guvernul Ciolacu-Iohannis și toate pilele și relațiile din instituțiile publice, precum și afacerile PSD și PNL cu statul prosperă din creșterea prețurilor. Trăiesc din inflație. În fiecare zi anunță noi taxe pentru români. Nu se mai sătură. De aceea PSD și PNL neagă scumpirile, pentru că le convin. Se fac că nu văd că românii o duc greu, pentru că lor le este tot mai bine. Guvernarea pesedistă a dat lovitura cu aceste scumpiri.
Facem tot ce depinde de noi ca românii să afle acum PSD și PNL își fac plinul de pe urma inflației. Vom face tot ce depinde de noi ca la alegerile din 2024, românii să scape de guvernarea PSD-PNL. Românii sunt oameni ambițioși, care vor să muncească, nu să stea captivi în voucherele milei PSD. Au sărăcit România, dar nu-i lăsăm să ne și umilească. ”
 



Go to top