Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Plenul Senatului, vot favorabil pentru inițiativa senatorului USR Claudiu Mureșan, de simplificare a contabilității firmelor

Plenul Senatului a adoptat cu majoritate de voturi inițiativa legislativă a senatorului USR Claudiu Mureșan prin care se înlocuiește obligaţia firmelor de a arhiva documentele financiar-contabile timp de 50 de ani, cu obligația de a le arhiva pe o perioadă de doar 5 ani. În prezent, companiile sunt obligate să arhiveze statele de plată, în format fizic, pentru o perioadă de 50 ani.

Luând cuvântul la dezbaterile din Plenul Senatului, senatorul USR Claudiu Mureșan a argumentat că angajatul poate avea acces la toate datele privind veniturile realizate prin platforma REVISAL și a Spațiului Privat Virtual pus la dispoziţie de către ANAF și că statul româm trebuie să facă pasul decisiv spre digitalizare completă.

Claudiu Mureșan: ”România nu-și permite să investească în digitalizare și, în același timp, să cheltuiască pentru a păstra evidențe paralele și pe hârtie și format digital.  Sigur, un vot pentru această inițiativă nu înseamnă o revoluție în economia românească, dar reprezintă un pas mic în direcția  reducerii  birocrației pentru companii și un alt pas mic pentru eficientizarea instituțiilor statului. Dar doi pași mici înseamnă, de fapt, un pas mare. Haideți să facem cât mai mulți pași înainte, să ajutăm companiile să-și reducă costurile și statul să fie mai eficient.”
Inițiativa legislativă, adoptată cu 67 voturi pentru, 9 împotrivă și 28 de abtineri va intra în dezbaterea Camerei Deputaților, care este for decizional.



Go to top