Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Inițiativă USR: obligativitatea reînnoirii anuale a autorizației de funcționare, eliminată

Senatorul USR de Sibiu, Claudiu Mureșan, a depus o inițiativă legislativă prin care  autorizația de funcționare a companiilor să fie emisă fără termen de valabilitate, dacă în activitatea operatorului economic nu apar modificări care să afecteze această autorizație, nu au intervenit modificări legislative care să afecteze validitatea autorizației și documentele depuse la dosarul constituit în vederea eliberării acordului de funcționare sunt în termenul de valabilitate.
Claudiu Mureșan consideră că orice demers menit să reducă birocrația și să ajute firmele să se ocupe doar de afacerile lor este bine venit.

Claudiu Mureșan: ”Antreprenorii și firmele mici sunt îngropați sub teancuri de hârtii și avize.  Faptul că nu vor mai avea în sarcină și obligația reînnoirii anuale a autorizației de funcționare e un ajutor mic, dar îi scutește să mai  facă – în fiecare an – încă un dosar, încă un drum la primărie. În același timp, funcționarii publici cu atribuții în emiterea autorizațiilor/ acordurilor de funcționare vor fi degrevați de operațiuni repetitive și vor putea să se concentreze pe alte chestiuni importante pentru comunități”. 

Conform inițiativei depuse de senatorul USR de Sibiu, Claudiu Mureșan, în cazul apariției unor modificări în tipul de activitate desfășurată pentru care s-a solicitat acordul de funcționare, sau în cazul expirării documentelor depuse la dosarul constituit în vederea eliberării acordului/autorizației de funcționare, operatorul economic are obligația de a obține un nou acord de funcționare cu 30 de zile calendaristice înainte de expirarea documentelor sau începerii unei noi activități.
 



Go to top